Vesti iz ostalih sportova

JSD Partizan reagovao saopštenje: Navodi koje iznosi FK nisu tačni

komentari (0)

Izvor: Tanjug

22.06.2023 15:39
JSD Partizan reagovao saopštenje: Navodi koje iznosi FK nisu tačni MN Press

Jugoslovensko sportsko društvo Partizan saopštilo je danas da su netačni navodi da je Prvi osnovni sud usvojio tužbu fudbalske sekcije "crno-belih" po kojoj su odluke Vanredne sendice JSD Partizan iz septembra prošle godine ništavne. 

Ranije danas domaći mediji preneli su odluku Prvog osnovnog suda iz aprila 2023. godine, u kojoj stoji da je odluka o imenovanju Ostoje Mijailovića na mesto predsednika JSD Partizan ništavna i da ne proizvodi pravna dejstva.

"Imajući u vidu da advokati Sportskog društva Partizan još uvek nisu dobili pismeni otpravak presude, u ovom trenutku možemo samo da vas informišemo da je u pitanju prvostepena presuda koja se odnosi na skupštinu Sportskog društva Partizan koja je održana dana 13.09.2022. godine, a kojom je samo delimično usvojen tužbeni zahtev i na koju imamo pravo žalbe, kao i da je novo rukovodstvo Sportskog društva Partizan izabrano na sednici skupštine dana 17.03.2023. godine, a na osnovu koje je predsednik Ostoja Mijailovic registrovan u Agenciji za privredne registre", navodi se u saopštenju.

Dodaju da predstavnici fudbalskog kluba konstantno tuže sportsko društvo i da pritom navode da su deo istog.

"U javnosti i pred Agencijom za privredne registre iznose informacije da su istupili iz Sportskog društva Partizan, odnosno da nisu više njegov član, čime namerno dovode u zabludu kako državne organe, tako i navijače Partizana", navodi se u saopštenju JSD Partizan.