Superliga Srbije

Vazura pričao o problemima Partizana: Ne znamo gde je Jović, roditelji igrača ne mogu da nas ucenjuju

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

22.06.2023 12:04
Vazura pričao o problemima Partizana: Ne znamo gde je Jović, roditelji igrača ne mogu da nas ucenjuju MN Press

Još jedno tubulentno leto je pred Partizanom. Nakon jedne od najgorih sezona u istoriji, koju je kub iz Humske završio na četvrtoj poziciji u Mozzart Bet Superligi, crno-belis u započeli priepeme za novu sezonu, a na prozivci trenera Igora Duljaja se nije pojavio mladi Nemanaj Jović.

Fudbaler koji je ne tako davno bio promovisan kao budućnost kluba, čak je bio pozvan i u nacionalni tim Srbije, danas se jednostavno nije pojavio na priprema.

Zašto je to tako nije znao da odgovori ni generalni direktor Miloš Vazura, ali je jasno da Jović želi da napusti klub, zbog čega je i podneo zahtev za raskid ugovora zbog neisplaćenih plata.

"Jović se nije pojavio, a ja ne znam zašto. Mislim da u ovakvoj situaciji klub treba u medijama da dobije veću podršku nego igrač, a dešava se obrnuto. On je u Partizanu imao platu 1.000 evra, pa 3.00. 6.000 i na kraju 10.000, baš kao što je praksa u klubu godinam. Podneo je zahtev za raskid, uključeni su advokati i sad čekamo", rekao je generalni direktor kluba Miloš Vazura i dodao:

"To što je on uradio bi bilo isto kao kao bih se ja jedan dan probudi i krenuo da tužim majku i oca koji su me naučili da jedem, pričam i hodam. To nije normalno ponašanje, a mediji to podržavaju. Oko njega se dešavaju loše stvari i klub na to ne može da utiče".

Prvi opretaivac kluba iz Humske je najavio da će verovatno biti raskinut ugovor i sa Patrikom Andreadeom, baš kao što je to učinjeno i sa Hamidom Traoreom, ali i istako da će uskor doći novi fudbaleri.

"Teško je dovesti igrača u julu, a a kamoli sada u junu, ali smo smo angažovalio već trojicu i odmah posle ovog razgovora idem da pregovaram oko četvrtog. Trudimo se da angažujemo jednog golmana, a cilj nam je da dovemo 5-6 igrača i da što kompletniji odemo na pripreme u Sloveniju 30. juna".

Na kraju Miloš vazira je pričao i slučaju mladog Matije Popovića koji treba da poptiše pvi profesionalni ugovor sa crno-belima, ali su ti pregovori zapali u čorsokak.

"To je dete Partizana. Sportski direktor Ivica Iliev nas je pozitivno izvestio o njemu i mi smo mu ponuduli najveći ugovor koji je ponuđen nekom igraču iz naše škole. Ta ponuda je i dalje na stolu, ali i još nemamo odgovor od njegovog oca, a ja vam kažem da nijedan roditelj ne može da ucenjuje Partizan. Ako misli da0 može da ide mimo kluba, srećan mu put, ali ja mislim dato nije dobro. Voleo bih da poptiše, imamo lepo mišljenje o njemu, samo što ne možemo dozvoliti da nas neko ucenjuje. Imali smo to i ranije i nismo dozvoljavali", rekao je Vazura.