Superliga Srbije

Vazura: Hvala državi na pomoći za plate i licencu, Duljaj i Saldanja ostaju u Partizanu

komentari (0)

Izvor: Tanjug

26.12.2023 15:49
Vazura: Hvala državi na pomoći za plate i licencu, Duljaj i Saldanja ostaju u Partizanu MN Press

Generalni direktor Fudbalskog kluba Partizan Miloš Vazura rekao je posle promocije klupskog kalendara za 2024. godinu da je država pomogla da se dobije UEFA licenca, kao i da će Igor Duljaj ostati trener ekipe u prolećnom delu sezone i da Mateus Saldanja neće biti prodat uprkos bogatim ponudama.

"Uspeli smo da izađemo na kraju sa platama, zahvaljujući državi, želim da im se zahvalim na pomoći. Zahvaljujući državi obezbedili smo da prođemo UEFA monitoring. Sad moramo sami da uradimo, da napravimo transfere koji neće remetiti klub, kako bi obezbedili finansije. Niko neće otići bez odoborenja sportskog direktora i stručnog štaba", istakao je Vazura u obraćanju medijima.

Osvrnuo se i na prelazni rok.

"Znam da javnost, kao i navijači vole da dovedemo 23 igrača, ali jednostavno to nije ni dobro ni moguće. Došlo je 11 igrača, u razgovoru sa sportskim direktorom i trenerom, oni znaju koje još pozicije fale, to nije mnogo igrača, već dva ili tri. Još, ako neko ode", dodao je Vazura.

Istakao je generalni direktor da je prioritet krilni napadač.

"Znamo neku poziciju koju sigurno dovodimo, a to je krilni napadač, tražimo i skautiramo duže vremena, videćemo kakve su nam mogućnosti i koliko ćemo da imamo para da uložimo u takvog igrača."

 

 

Istakao je Vazura na kraju da klub nema prostora za greške.

"Partizan je uložio dosta para u julu, kupio je par igrača, ali i kad dođu besplatno, to nije besplatno, pošto traže veće plate. Ne smemo da žurimo i pravimo greške. Nismo ih napravili u julu, iako su nas kritikovali da je Partizan doveo Saldanju koji je u Azerbejdžanu dao jedan gol, sad isti ti mediji pišu da je na izlaznim vratima. Neće otići iz Partizana, ostaje, kao i ceo kostur tima", zaključio je Vazura.

Predsednik Milorad Vučelić je čestitao treneru Igoru Duljaju i igračima na osvajanju jesenje titule i na jedinoj pobedi za Srbiju u evropskim utakmicama.
 
"Znate onu pesmu crno-beli, ma gde bili na tabeli... Ipak, bolje je kad si prvi, nego bilo gde drugde. Čestitam igračima i Duljaju na prvom mestu, želim im da tako nastave", rekao je Vučelić.
 
On je istakao da je Partizan jedini ostvario pobedu u Evropi i doneo Srbiji bod kao svi ostali zajedno.
 
"Jedina pobeda u Evropi, a šta bi bilo da smo bili drugi. Za druge je evropska sezona bila turistička, dobra za avio kompanije, da se vidi svet... A, da se našalim na Igorov račun, šta bismo sve uradili da su igrači imali hleba, mleka i kafe".
 
Predsednik kluba iz Humske je odbacio sve navode o eventualnim promenama u stručnom štabu.

"Nadam se da ćemo sa verom, poverenjem, opredeljenjem za ovu ekipu na čelu sa Duljajem ostvariti ambicije. Da obavestim sve vas da ne pregovaramo ni sa kim. Dok imamo trenera, nikad sa drugim stručnjacima nismo pričali, čak i kad se znalo da (Aleksandar) Stanojević odlazi. Sa punim poverenjem idemo u nastavak takmičenja", zaključio je Vučelić.

Partizan zimuje sa bodom prendosti nad Crvenom zvezdom posle 19 kola Mozzart bet Superlige.