Evroliga

Crvena zvezda dočekuje Žalgiris: Tim Janisa Sferopulosa nema pravo na kiks

komentari (0)

Autor: Aleksa Janković

09.02.2024 14:15
Košarkaši Crvene zvezde, Jago Dos Santos i Nemanja Nedović MN Press
Košarkaši Crvene zvezde, Jago Dos Santos i Nemanja Nedović

Košarkaši Crvene zvezde će dočekati ekipu Žalgirisa od 20 časova u "Štark areni" u 26. kolu Evrolige. Izabranici Janisa Sferopulosa nemaju pravo na kiks ako žele da ostanu u igri za plasman u plej-in.

Kao i na gotovo svakoj utakmici ove sezone, crveno-beli neće biti kompletni. Nikola Topić je i dalje van stroja zbog povrede koju je zadobio početkom januara. Najnovije pojačanje, Trej Tompkins takođe neće igrati protiv litvanskog kluba, dok su pod znakom pitanja nastupi Miloša Teodosića i Branka Lazića.

"Stiže nam Žalgiris koji je u odličnom raspoloženju i ritmu. Pobedili su tri od poslednje četiri utakmice, što se nas tiče moramo da budemo koncentrisani da pre svega igramo dobru odbranu i iz iste kontrolišemo utakmicu. U napadu moramo da čitamo šta će oni igrati u odbrani i budemo pametni. Učiniće sve da nam otežaju, dosta drugačije igraju nego u prvom delu sezone, zato mi moramo da budemo pametni i izvučemo maksimum. Kada dođe do promene trenera, uvek se igrači više potrude kako bi se dokazali. Verujem da Žalgiris sada igra sa više energije, defanzivno su čvršći, u napadu pokušavaju da igraju jednostavno, ali efikasno i sa dobrim protokom lopte", izjavio je Janis Sferopulos, a preneo zvaničan sajt kluba.

 

 

Centar šampiona Srbije, Luka Mitrović je rekao kako će ekipa znatno motivisanija ući u utakmicu sa Žalgirisom nakon poraza od podgoričke Budućnosti u AdmiralBet ABA ligi.

"Ekipa Žalgirisa se nalazi u izvrsnoj formi, zabeležili su neke velike pobede, u izvrsnoj su formi. Igraju dosta bolje od promene trenera, duži nis godina su prepoznatljivi po čvrstoj igri, vojničkoj disciplini u igri. Čeka nas izuzetno važan fizički i taktički meč. Afmosfera u našoj ekipi je dobra, ne bi trebalo da je poljulja jedan ili dva poraza koji su sastavni deo svake sezone. Neki porazi te dodatno motivišu, pregrupišu i motivisaniji dočekujemo sutrašnju utakmicu", rekao je Mitrović.

U prvom delu sezone u Kaunasu, bolja je bila ekipa Žalgirisa u međusobnom duelu (79:74). Oba tima imaju identičan skor u Evroligi ove sezone sa 10 pobeda i 15 poraza.

 

Standings provided by Sofascore