La Liga

Katalonci mogu da se raduju - Siti grupa se povlači da bi Đirona igrala Ligu šampiona

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

16.05.2024 10:47
Fudbaleri Đirone u ekstazi usled prolaska u evropsku elitu Tanjug/AP Photo/Joan Monfort
Fudbaleri Đirone u ekstazi usled prolaska u evropsku elitu

Đirona je ove sezone šokirala Evropu. Niko nije očekivao da bi mali klub iz Katalonije mogao pronaći svoje mesto u bilo kom od tri takmičenja Starog kontinenta, a kamoli da će se izboriti za mesto u Ligi šampiona, i to (najverovatnije) sa treće pozicije u Primeri

Ipak, svi su bili svesni da postoji začkoljica. Vlasništvo Đirone 47 odsto pripada Siti grupi, to jest organizaciji koja drži aktuelnog šampiona Evrope, Mančester siti. Pomenuti procenat prevazilazi dozvoljene odredice UEFA, tako da je postojao realan problem da se treći tim Španije nađe van elite, ukoliko vlasnici tako odluče. Deluje da ništa od toga neće biti važno jer su deoničari odlučili da prodaju svoj udeo!

Tanjug/AP Photo/Joan Monfort

Fudbaleri Đirone proslavljaju pogodak u gostujućoj opremi

Naime, kako prenosi renomirana pirinejska "Marka", prema njihovim izvorima unutar kluba, vodeće strukture Siti grupe su odlučile da prodaju veliki deo svog vlasništva, i tako ispune regulative evropske kuće fudbala, čime će omogućiti Đironi da ispuni snove svojih navijača. 

Naravno, neki ljudi neće biti srećni. Par mesta u upravnom odboru će otići nepristrasnoj trećoj partiji, a neki deoničari će ostati bez svojih akcija, ali to sigurno nije nešto što će držati fanove Katalonaca budne noćima. Svakako, to ne znači da će izgubiti pravo odlučivanja u klubu (i veliko je biti ko će biti "nezavisna" treća strana) - i dalje će postojati rukovodeći odnos između Sitija i Đirone, ali to su sve sitnice. 

Jedno je sigurno - Katalonce očekuje nezaboravna sezona!