Evroliga

"Večiti" jure Žalgirisovog košgetera: Izlazna klauzala je "prava sitnica"

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

15.12.2023 18:46
Košarkaš Žalgirisa, Kinan Evans Guliver/Foto von Ulrik Pedersen/DeFodi Images
Košarkaš Žalgirisa, Kinan Evans

Kinan Evans igra vrhunsku košarku u Žalgirisu ove sezone. Nakon što je propustio veći deo prethodne, Amerikanac se vrlo lako vratio na najviši nivo nakon povrede. Sve to je privuklo ogromno interesovanje ostalih klubova iz Evrolige.

Španski novinar Pablo Fernandez je na društvenim mrežama objavio da su za Evansa zainteresovani Partizan i Crvena zvezda. Osim srpskih klubova, u trci su i Virtus iz Bolonje kao i Fenerbahče.

 

 

Posebno je zanimljivo da američki košarkaš ima izlaznu klauzulu iz ugovora sa Žalgirisom. Ko god je spreman da plati "samo" 300.000 evra, moći će da dovede Kinana Evansa.

Plejmejker je stigao u Kaunas na leto 2022. godine. U prvoj sezoni je beležio 15.9 poena sve dok se nije povredio u januaru na meču protiv Fenerbahčea. Pauza je trajala 10 meseci, a ove sezone je nastavio u istom ritmu. Kao da povrede nije ni bilo. 

Evans trenutno stoji na proseku od 15.7 poena, dok je Žalgiris na skoru 5-9. Činjenica da litvanska ekipa ima ogromnih problema sa povredama ove sezone i da možda neće zaigrati u plej-ofu, mogla bi da natera organizatora igre na napusti klub.