Vesti iz fudbala

Haland je najbolji igrač na svetu: Tako smatraju fudbaleri u Nemačkoj

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

26.06.2023 12:38
Haland je najbolji igrač na svetu: Tako smatraju fudbaleri u Nemačkoj Tanjug/AP Photo/Jon Super, File

Norvežanin Erling Haland najbolji je igrač na svetu u sezoni 2022/23 u izboru fudbalera koji nastupaju u nemačkoj Bundesligi.

U pitanju je bila anonimna anketa koju je sproveo nemački sportski list "Kiker" i u kojoj su učestvovalo 252 fudbalera koja nastupaju u klubovima elitnog ranga takmičenja.

Čak 52% njih je glas dalo napadaču aktuelnog šampiona Evrope Mančester sitija, dok je drugo mesto zauzeo njegov saigrač Kevin de Brujne (14,3%), a treće prvotimac PSŽ-a Klijan Mbape (13,1%).

Prvotimci bundesligaških klubova su za najboljeg igrača u Nemačkoj izabrali Randala Kolo Muanija iz Ajntrahta koji je dobio 24,2 % glasova, a iza njega je novi fudbaler Real Madrida, Džudi Belingem koji je nastupao za Borusiju iz Dortmunda.

Takođe, jedno od pitanja u ovoj anonimnoj anketi bilo je kakve su šanse fudbalske reprezentacije Nemačke na predstojećem Evropskom prvenstvu koje će se naredne godine održati baš u ovoj zemlji, a čak 63,9 odsto ispitanika smatra da "panceri" neće biti favoriti na ovom takmičenju i da neće biti među ekipama koje će se naći u završnici.