NBA

Poražavajuće brojke centra Filadelfije: Džoel Embid najgori MVP u istoriji NBA lige

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

03.05.2024 18:06
Košarkaš Filadelfije Džoel Embid na meču sa Bostonom Tanjug/AP Photo/Charles Krupa
Košarkaš Filadelfije Džoel Embid na meču sa Bostonom

Najkorisniji igrač NBA lige za proteklu sezonu, Džoel Embid, ušao je u istoriju kao najgori MVP posle nove eliminacije u prvoj rundi plej-ofa.

Kamerunski centar po drugi put je ispao na startu plej-ofa. Ovaj put meru su mu uzeli Njujork Niksi, koji su posle još jedne fenomenalne partije Džejlena Bransona, slavili sa 4:2 u seriji za plasman u polufinale Istoka i okršaj sa Indijanom. 

Džoel Embid, sa druge strane, koga su uoči plej-ofa pratile brojne povrede, ostao je tako ponovo bez šanse da opravda epitet najkorisnijeg igrača lige za proteklu sezonu. A, pritom je i oborio negativan rekord takmičenja.
 

 

 

Naime, on je postao jedini vlasnik MVP nagrade koji nikada nije igrao niti u finalu Konferencije, a kamoli NBA lige. U poslednjih osam sezona pet puta je ispadao u polufinalu Istoka. Eliminaciju u prvoj rundi doživeo je dva puta, dok je jedne sezone plej-of presedeo i kraj terena.

Tako je famozni "projekat" započet protekle decenije, kada ga je Filadelfija draftovala, ostao još uvek u fazi razvoja. Pored brojnih rekonstrukcija rostera, promene trenera i ostalih akcija franšize iz Filadelfije, Seventisiksersi nisu još uvek napravili odgovarajući tim vredan NBA prstena, a kao glavni krivac okarakterisan je upravo Džoel Embid.

Možda i sa pravom...

 

Cup tree provided by Sofascore