Premijer liga

Pljušte kritike na Halandov račun: Ako ne postiže golove, poprilično je beskoristan

komentari (0)

Autor: Aleksa Janković

10.04.2024 22:03
Fudbaler Mančester sitija, Erling Haland Tanjug/AP Photo/Manu Fernandez
Fudbaler Mančester sitija, Erling Haland

Fudbaleri Mančester sitija su remizirali sa Real Madridom 3:3 u četvrtfinalu Lige šampiona, ali Erling Haland nije toliko doprineo tom rezultatu. Norvežanin je imao još jedno bledo izdanje u velikom meču za "građane", što je izazvalo brojne kritike.

Nekadašnji igrač Arsenala, Tijeri Anri je odlučio da pohvali partiju Fila Fodena, ali je uspeo i da malo "zakači" Halanda. Francuz je istakao kako Foden pokazuje da je svetska klasa i kako sve mora sam kada nisu tu norveški napadač i Kevin De Brujne.

"Šta više reći o Filu Fodenu ove sezone, kada Erling Haland nestane ili kada je De Brujne povređen, on sve ponese sam na svojim ramenima. Sada je jasno da pričamo o igraču svetske klase jer je spreman da nosi ceo tim na svojim leđima i to na najvažnijim utakmicama", izjavio je Anri.

Sa druge strane, Rafael van der Vart je bio znatno oštriji i kritikovao je Halanda bez dlake na jeziku.

"On je bio veoma loš. Ako ne postiže golove, prilično je beskoristan. Smatram da je vrlo prosečan igrač sa loptom u nogama. Saigrači ga preskaču. Bio je najgori na terenu", rekao je Holanđanin.

Uprkos tome, ako se gledaju samo brojke, Haland ima dobru sezonu. U Premijer ligi je prvi strelac sa 19 postignutih pogodaka, dok je u Ligi šampiona na drugom mestu liste strelaca sa šest golova.