Vesti iz fudbala

Haland u društvu zvezda Junajteda: Norvežanin tek četvrti igrač koji je najboji strelac Premijer lige i Lige šampiona

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

12.06.2023 08:28
Haland u društvu zvezda Junajteda: Norvežanin tek četvrti igrač koji je najboji strelac Premijer lige i Lige šampiona Tanjug/AP Photo/Francisco Seco

Napadač Mančester sitija Erling Haland tek četvrti je fudbaler u istoriji koji je u istoj sezoni uspeo da bude najbolji strelac Premijer lige i Lige šampiona.

Ovim uspehom reprezentativac Norveške je stao rame uz rame sa legendarnim fudbalerima Mančester junajteda Kristijanom Ronaldom, Rudom van Nistelrojem i Dvajtom Jorkom.

Haland je u dresu "građana" ove sezone odigrao 53 utakmice u svim takmičenjima i postigao 52 gola, od kojih je 36 dao u Premijer ligi, čak šest više od drugoplasiranog Harija Kejna iz Totenhema, odnosno 12 u Ligi šampiona, dok je Mohamed Salah iz Liverpula na drugoj pozicji sa osam golova.

Siti je ove sezone postao tek drugi engleski klub u istoriji koji je tokom jedne sezone uspeo da osvoji tri trofeja, nakon što je to 1999. godine učinio Mančester junajted, budući da su najpre osvojili Premijer ligu, zatim trijumfovali u FA kupu i na kraju u subotu uveče bili bolji od Intera u finalnom susretu ovogodišnjeg izdanja Lige šampiona.