Vesti iz fudbala

Dva voleja Gundogana za drugi trofej Sitija u sezoni: Osvojen FA kup i u Istanbulu se juri "tripla kruna"

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

03.06.2023 17:58
Dva voleja Gundogana za drugi trofej Sitija u sezoni: Osvojen FA kup i u Istanbulu se juri "tripla kruna" Tanjug/AP Photo/Jon Super, File

Fudbaleri Mančester sitija osvojili su i drugi trofej u tekućoj sezoni, nakon što u finalu FA kupa na "Vembliju" bili bolji od gradskog rivala Mančester junajteda i imaju šansu da trijumfom nad Interom u finalu Lige šampiona postanu tek drugi engleski klub koji je uspeo da osvoji tri trofeja u sezoni - 2:1 (1:1).

Najzaslužniji za pobedu aktuelnog osvajača Premijer lige je kapiten Ilkaj Gundogan koji je sa dva fantastična voleja doneo pobedu svom timu. Prvi je postigao desnom nogom, a drugi levom, i ne zna se koji je lepši.

 

 

Igrao se tek 14. sekund kad je lopta došla do nemačkog fudbalera koju je odmah, bez ikakvog razmišljanja odlučio da je uputu ka golu zbunjenog Davida de Hee. I ne samo da je doveo svoj tim u vođstvo, već je postigao i najbrži pogodak u istoriji ovog takmičenja. I to kakav.

Junajtedu je trebalo mnogo vremena da se oporavi od početnog šoka, ali i onda kad su uspeli da uspostave ravnotežu nisu stvarali šanse, jer je nominalni domaćin na ovom susretu bio daleko bolji rival.  A onda je u jednoj bezazlenoj akciji lopta pogodila u ruku Džeka Griliša i poklon jedanaesterac u izjednačenje je pretvorio Bruno Fernandes u 33. minutu.

 

 

Međutim, to je bio jedini udarac u okvir gola Junajteda na ovom meču i sasvim je razumljivo da nisu zaslužili ništa više osim poraza.

U prvom poluvremenu su igrači trenera Erika ten Haga kapitulirali nakon 14 sekundi, a u drugom u se držali "čak" šest minuta. Zaboravili su defanzivci tima sa "Old Traforda" kapitena rivala na ivici šesnaesterca, a on je nakon ubačene lopte "uhvatio" volej i to inteligentno o zemlju, lopta je preskočila blok Markusa Rašforda i završila u desnom uglu golmana "đavola".

 

 

Nije Mančester posle toga imao ni snage, ni kvaliteta da se ponovo vrati u život i Siti je zasluženo osvojio drugi trofej i sad sa mnogo elana i samopouzdanja putuje u Istanbul, gde ih 10. juna očekuje finale Lige šampiona protiv Intera.

Ukoliko u tome zaista uspeju, igrači Mančester sitija će uspeti da ponove uspeh današenjeg rivala koji je tri trofeja osvojio 1999. godine pod vođstvom legendarnog Aleksa Fergusona.