Vesti iz fudbala

Navijači Junejteda i Sitija ne smeju istim putem iz Mančestera u London: Stroga policijska kontrola za finale FA kupa

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

21.05.2024 12:41
Navijači Mančester sitija Tanjug/AP Photo/Dave Thompson
Navijači Mančester sitija

Drugu godinu u nizu fudbaleri Mančester juajteda i Manečster sitija igraće finale FA kupa na legendarnom "Vembliju", pa policija u Velikoj Britaniji ima pune ruke posla kako da obezbedi bezbedan transport svih navijača iz Mančestera u London.

Prema informacijama sa Ostrva, očekuje se da će oba kluba imati najmanje po 36.000 pristalica na tribinama i sada je pred organima reda veliki posao kako da spreče njihov direktan susret.

Zato su čelnici policije odredili da će dve navijačke grupe ka glavnom gradu morati da idu različitim putevima, a nikako istim autoputem.

 

 

U tu svrhu biće angažovano više do 1.000 policajaca koji će pratiti kretanje navijača između dva grada i čiji će posao biti da spreče eventualne sukobe, kojih je u prošlosti bilo veoma često. Identičan broj policajaca biće angažovan i na prilazima najpoznatijem stadiionu u Engleskoj, a upravo na insistiranje snaga bezbednosti poečtak meča je pomeren sa 17.00 na 16.00 časova.

Mančester siti će na ovom susretu, koji se igra u subotu, 25. maja, imati priliku da postane prvi klub u istoriji Engleske koji je dve godine u nizu uspeo da osvoji "duplu krunu".

Podsećanja radi, tim trenera Pepa Gvardiole je minulog vikenda u poslednjem kolu Premijer lige savladao Vest Hem i tako odbranio šampionsku titulu, a navijači "građana" su odmah po okončanju susreta utrčali na teren.

Takav scenario se, bez obzira ko bude pobedio, očekuje i na "Vembliju", pa policija i sa te strane ima ogroman zadatak da spreči eventualni bliski kontakt navijača dva kluba.