Vesti iz fudbala

Potencijalni problem za Siti: Haland se povredio na treningu selekcije Novreške

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

20.03.2024 09:18
Erling Haland sedi na stolici i razgovara sa navijačicom ogrnutom u zastavu Norveške Tanjug/AP Photo/Francisco Seco
Erling Haland sedi na stolici i razgovara sa navijačicom ogrnutom u zastavu Norveške

Reprezentativac Norveške i fudbaler Mančester sitija, Erling Haland doživeo je povredu zgloba na treningu nacionalnog tima uoči prijateljskih mečeva protiv Češke i Slovačke.

Kako su preneli skandinavski mediji, jedan od najboljih napadača današnjice je napustio trening selekcije Norveške vidno hramljući i sa bolnom grimasom na licu.

Međutim, nakon detaljnih medicisnkih pregleda ustanovljeno je da nije u pitanju ništa ozbiljno, ali pretpostavlja se da Haland neće biti u timu za pomenute mečeve ili ukoliko ga bude bilo, da će imati skromnu minutažu.

 

 

Podsećanja radi, napadač Mančester sitija je ove sezone već odsustvovao 12 mečeva zbog problena sa povredom, pa tako i onaj protiv Crvene zveuzde u Ligi šampiona, i ukoliko bi ponovo morao da miruje, to bi bio veliki udarac za aktuelnog šampiona Evrope u finišu sezone.

Erling Halnd je u tekućoj takmičarskoj godini postigao 29 golova na 34 utakmice za tim sa "Etihada" i jedan je od ključnih igrača u timu trenera Pepa Gvardiole pred odlučujuće mečeve u Premijer ligi, Ligi šampiona i na Svetskom prvenstvu za klubove.

Prvi od tih iskušenja za "građane" je već u subotu, 31. marta kada je na programu veliki derbi meč protiv vodećeg Arsenala koji, baš kao i Liverpul, ima samo jedan bod više od Mančester sitija.