Premijer liga

Premijer liga na Areni: Gvardiola zaratio sa Rojem Kinom posle potcenjivanja Halanda

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

03.04.2024 10:53
Pep Gvardiola branio je Erlinga Halanda Tanjug/(AP Photo/Dave Thompson)
Pep Gvardiola branio je Erlinga Halanda

Mančester siti je tri koraka iz Liverpula i pred današnji derbi Premijer lige sa Aston Vilom (21.15, TV Arena 1 Premium), menadžer Pep Gvardiola morao je javno da zarati sa Rojem Kinom, zbog kritika koje je nekadašnjim kapitenom Mančester junajteda izneo na ručun Erlinga Halanda.

Poznat po britkom jeziku i često ne mareći na koji će način komentarisati nekog igrača, Kin je u emisiji potcenjivački govorio o Halandu posle meča sa Arsenalom.

"Nivo Halandove igre je veoma loš. On mora da poboljša tehniku da ne bude kao igrač engleske Lige 2", opisao je Kin tehničke nedostatke norveškog napadača.

Gvardiola je odmah stao u odbranu igrača.

"Uopšte se ne slažem sa Kinom, jer ako je Erling za četvrtu ligu, onda bi bilo isto kao kad bih ja rekao da je Kin trener za treću ligu. Haland najbolji napadač sveta, pomogao nam je da osvojimo najznačajnije trofeje prošle sezone. On je izuzetan. Razumem da je tako nešto rekao novinar, ali sam iznenađen kada ovako nešto čujem od bivših igrača. Baš sam neprijatno iznenađen. To vam je isto kad bivši sudija kritikuje sadašnje, izgleda da pamćenje brzo isčezne", rekao je Gvardiola.

 

 

Neće biti Siti kompletan protiv Aston Vile koja im je održala lekciju na "Vila Parku" i pobedila ih. Neće biti Nejtana Akea, golmana Edersona i Kajla Vokera, koji se oporavlja.

"Doktori kažu da Voker neće verovatno biti spreman ni za prvi duel sa Realom za sedam dana. Ali, Kajl je Kajl, ima plosebnu genetiku. Lekari kažu da je povreda ozbiljna. Ali, Kajl je Kajl, sve je moguće", rekao je Gvardiola koji je najavio da je Džon Stons dobro i da bi mogao da zaigra. 

Što se tiče Aston Vile, španski menadžer Unai Emeri nije krio:

"Džejkob Remzi i Oli Votkins neće igrati protiv Sitija. Obojica imaju lakše povrede, nas očekuje izuzetno zahtevan meč i njih dvojica će ga preksočiti da bi se potpuno oporavili".

Arsenal na papiru ima lak posao protiv Lutona. Menadžer Mikael Arteta ne potcenjuje klub koji se bori za goli život. Najavio je da će i Saka i Martineli nastavljati da sakupljaju minute posle povreda, ali da će Julijana Timbera, defanzivca koji se sedam meseci opravlja od operacije ipak prvo poslati na dva meča za mladi tim, pre nego što ga vrati u tim za Premijer ligu.

Premijer liga, 31. kolo

Utorak

Notingem Forest - Fulam 3:1 (3:0)
/Hadson-Odoi 9, Vud 19, Gibs-Vajt 45+3 - Adaribiojo 49/

Njukasl - Everton 1:1 (1:0)
/Isak 15 - Kalvert-Luin 88/

Bornmut - Kristal Palas 1:0 (0:0)
/Klajvert 79/

Barnli - Vulverhempton 1:1
/Brun Larsen 37 - Ait Nuri 45+4/

Vest Hem - Totenhem 1:1 (1:1)
/Zuma 20 - Džonson 5/

Sreda

Arsenal - Luton 20.30 (AP 2)
Brentford - Brajton 20.30 (AP 3)
Mančestere siti - Aston Vila 21.15 (AP 1)

Četvrtak

Liverpul - Šefild j. 20.30 (AP 1)
Čelsi - Mančester j. 21.15 (AP 2)

 

Пласман обезедио Sofascore