Vesti iz fudbala

I njemu se dogodi: Haland prvi put od 2021. godine nije dao gol za Novrešku na tri vezana meča

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

24.03.2024 11:12
Erling Haland na meču reprezentacija Norveške i Češke Tanjug/AP Photo/Lise Åserud/NTB Scanpix
Erling Haland na meču reprezentacija Norveške i Češke

Postojala je dilema da li će Erling Haland biti spreman da zaigra za reprezentaciju Norveške na prijateljskom susretu protiv Češke, ali se napadač Manečster sitija, ipak, našao u ekipi svog nacionalnog tima.

Norvežani su na tom susretu poraženi 1:2, jedan od najboljih napadača danšnjice je na terenu proveo 75 minuta i za to vreme nije uspeo da postigne gol.

Taj detalj posebno je značajan statističarima jer je to prvi put još od 2021. godine da Haland na tri vezane utakmice u nacionalnom dresu nije uspeo da zatrese mrežu rivala.

 

 

Pre ovog susreta centrarfor Sitija je propustio da bude strelac i na mečevima protiv Španije (0:1) i Farskih Ostrva (2:0), a njegov poslednji gol za Norveškio bio je 12. oktobra 2023. godine na susretu protiv Kirpa (4:0) kada je dva puta zatresao mrežu u kvalifiacijama za Evropsko prvenstvo na koje Skandinaci na kraju nisu uspeli da se plasiraju.

Priliku da prekine taj niz Haland će imati već u utorak kada Norveška u novoj prijateljskoj utakmici dočekuje Slovačku i on će na tom susretu juriti svoj 28. gol u nacionalnom dresu, a to će mu biti 31. nastup. 

To praktično znači da napadaču aktuelnog šampiona Engleske nedostaje još samo sedam golova da bude najbolji strelac Norveške svih vremena, a ne treba zaboraviti da on tek ima 23 godine.