Vesti iz fudbala

Kup Kralja: Majorka eliminisala Đironu i izborila istorijsko polufinale

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

24.01.2024 21:32
Kup Kralja: Majorka eliminisala Đironu i izborila istorijsko polufinale Tanjug/AP Photo/Bernat Armangue

Đirona je možda lider španske Primere, ali neće se ove sezone boriti za trofej u Kupu Kralja jer je doživela težak poraz i eliminaciju u četvrtifinalu od sjajne Majorke. Na Balearima domaćin je slavio 3:2 (3:0), iskoristivši kontre, ali odluku trenera gostiju Mičela da odmori udarne snage i ne pošalje ih na teren od prvog minuta. Pamtiće se ovaj dan u Majorki jer je prvi put obezbeđen plasman u polufinale Kupa Kralja.

Majorka, za koju u Kupu ne brani Predrag Rajković već Slovenac Diminik Greif, i Đirona imaju sjajne tranzicije, igra im se zasniva na tome i čekalo se samom ko će prvi koga da nokautira. Domaćin je čekao i dočekao kontru u 21. minutu. Rodrigez je pobegao po desnoj strani, a onda je Kajlu Larinu ostao lakši deo posla da loptu sa šest-sedam metara ubaci u mrežu. A, onda je furiozno nastavio, pa je do poluvremena rešio sve dileme. Blistao je napadač Abdon Prats, koji je prvo postigao sjajan gol sa 16 metara, a zatim i iskoristio penal.

U nastavku sve do 68. minuta činilo da neće biit neizvesnosti u meču, ali je onda Railo napravio penal i pritom je zaradio crvenbi karton. Majorka je ostala sa igralčem manje, a Stjuani je smanjio prednost. Uveo je Mičel Kouta, Dovbijka, Portua, Valerija i Torea, ali je i iskusni Havijer Agire na teren poslao Matiju Nastasića (od 72. minuta) da učvrsti odbranu. U tome je i uspeo, srpski potencijalni reprezentativac odigrao je veoma dobro tih poslednjih 20 minuta, ali je odbrana poklekla u petom minutu nadoknade kada je Savio smanjio na 3;2. Ipak, u preostalih dva minuta domaćin je sačuvao prolaz. 

Kup Kralja, četvrtfinale

Utorak

Selta - Real Sosijedad 1:2 (0:1)
/De La Tore 90+2 - Ojarzabale 2, Beker 66/

Sreda

Majorka - Đirona 3:2 (3:0)
/Larin 21, Prats 28, 35 pen - Stuani 68 pen, Savio 90+5/

Atletik Bilbao - Barselona 21.30 (TV Arena 2 Premium)

Četvrtak

Atletiko Madrid - Sevilja 21.00 (TV Arena 1 Premium)