Vesti iz fudbala

Najbitnija nedelja u ovom veku za Majorku: Klub sa Balearskih Ostrva nakon dve decenije ima priliku da osvoji trofej

komentari (0)

Autor: Aleksa Janković

01.04.2024 15:52
Fudbaleri Majorke Guliver/Ricardo Larreina
Fudbaleri Majorke

Ostalo je još svega pet dana do finala Kupa Španije, a tamo će se desiti nešto što nije viđeno već 21 godinu. Majorka će igrati meč za titulu. Navijači kluba su u delirijumu i u planu je da se Balearska ostrva oboje u crvenu i crnu boju.

Navijački pokret "Majorkvinista" (Mallorquinista) ima preko šest hiljada članova, a svi oni će biti zaduženi da zajedno sa još stotine volontera ukrase osrtvo pred finale kupa. Pristalice kluba su već dobar deo posla odradili i u svim gradovina na Balearskim osrvima se mogu videti oznake Majorke, zastave, posteri i plakati.

 

 

Gradsko veće Palme će u dogovoru sa klubom postaviti veliki video bim u centru grada gde će navijači moći da se okuše i prate finale koje će se odigrati u subotu u Sevilji. Iako meč počinje tek u 22.00, svi okupljeni će moći da uživaju u programu di-džeja već od 18 časova.

Kada je u pitanju stanjje u Sevilji, biće preko 20 hiljada navijača Majroke na stadionu "La Kartuha". U pitanju je gradski stadio koji ima kapacitet od 57 hiljada sedećih mesta. Naravno, očekuje se i veliki broj pristalica Atletik Bilbaa.

Majroka je u svojoj istoriji igrala tri finala kupa i upravo pre 21 godinu u sezoni 2002/03 je savladala Rekreativo iz Uelve golovima Valtera Pandianija i Samuela Eta. 

Navijači kluba sa ostrva se nadaju da će se neki novi heroji izroditi u subotu. Ko zna možda to bude upravo neko od srpskih reprezentativaca koji nose crveno-crne dresove. Matija Nastasić i Predrag Rajković će se gotovo sigurno naći u startnoj postavi, dok će Nemanja Radonjić verovatno vrebati svoju priliku sa klupe.