La Liga

(VIDEO) Torpedo Čuamenija neuhvatljiv za Rajkovića, Real pobedio na Balearima

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

13.04.2024 20:24
Slavlje Oreljana Čuamenija Tanjug/AP Photo/Francisco Ubilla
Slavlje Oreljana Čuamenija

Real suvereno čuva vrh Primere la Lige, namučili su se na Balearima, ali su golčinom Oreljana Čuamenija pobedili Majorku 1:0 (0:0) i posle 31. kola ostali na priličnoj distanci od pratioca.

Real je stigao na Baleare po tri boda, ali je trener Karlo Anćeloti odmarao neke igrače za revanš UEFA Lige šampiona na "Etihadu" protiv Mančester sitija. Međutim, Majorka, sa Predragom Rajkovićem na golu i Matije Nastasićem u poslednjoj liniji još jednom je potvrdila da ume da igra na rezultat, pa je lideru Primere dozvoljena jedna dobra prilika u prvih 45 minuta. Džud Belingem je u 33. minutu pogodio prečku sa ivice šesnaesterca, a dva minuta pre toga brzonogi Antonio Railjo dobro skočio, šutirao, ali je Lunin odlično odbranio.

Međutim, već na startu drugog poluvremena Real je došao do prednosti sjajnim golom Oreljana Čuamenija. Ispalio je Francuz torpedo sa 25 metara, lopta je sa mnogo snage i efea završila u samim rašljama nemoćnost Rajkovića.

Mogao je Real da reši meč posle sat vremena, ali Rajković nije to dao. Brahim Dijaz u situaciji "jedan na jedan" nije uspeo da ga prevari. Imao je i Federiko Valverde priliku, ali je bio izblokiran, a ulazak i trećeg Srbina u tim Majorke Nemanje Radonjića nije donela promenu rezultata. Serhi Darder je bio najbliži tome, ali Lunin je sjajno odbranio.

La Liga, 31. kolo

petak

Betis - Selta 2:1 (0:0)
/Miranda 53, Fekir 83 - Strand Larsen 90+1/

subota

Atletiko Madrid - Đirona 3:1 (0:1)
/Grizman 34, 50, Korea 45+6 - Dovbik 4/

Rajo Valjekano - Hetafe 0:0

Majorka - Real Madird 0:1 (0:0)
/Čuameni 48/

Kadiz - Barselona 21.00 (AP1)

nedelja

Las Palmas - Sevilja 14.00 (AS1)
Granada - Alaves 16.15 (AS1)
Atletik Bilbao - Viljareal (AS1)
Real Sosijedad - Almerija (AS2)

ponedeljak

Osasuna - Valensija 21.00 (AS1)

 

Standings provided by Sofascore