Vesti iz fudbala

Kup kralja na TV Arena sport: Srpski trio brani Majorkinu prednost domaćeg terena protiv Real Sosijedada

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

06.02.2024 15:28
Predrag rajković, golman Majorke Guliver/AP Photo/Bernat Armangue
Predrag rajković, golman Majorke

Majorka u La Ligi grca u problemima, ali zato dobro gura u Kupu kralja, pa se u ovom španskom klubu nadaju da će u večerašnjem domaćinskom megdanu s Real Sosijedadom (21.00, TV Arena 3 Premium), kao u prošloj rundi protiv senzacionalno dobre Đirone, uspeti da zabašure sve nedostatke iz borbe za opstanak u najjačoj fudbalskoj diviziji. 

Ekipa Havijera Agirea plasirala se tek peti put u istoriji u polufinale i to posle deceniju i po čekanja, s nadom da će kao prethodne generacije igrati zadnji meč za laskav trofej, a onda, ko zna, možda ga jednom i slavodobitnički dići u vazduh. 

Za takav scenario potrebno je da se poklopi puno toga, za početak da odbrani, tj. iskoristi prednost igranja na svom "Son Mua" stadionu, što je Balearcima polazilo u svakom od prethodnih Top 4 Kupa kralja (dve pobede, dva remija). Međutim, sreću im kvari vrlo loš učinak u takvim okolnostima kada su na programmu utakmice LL. 

 

 

Dva tijumfa, sedam nerešenih rezultata i dva poraza nevesela su statistika ili barem nedovoljna podloška za optimizam u sudaru sa klubom, koji sa terena Majorke nije izašao pognute glave od daleke sezone 2012/13. I još su gosti jači za Kuba i Traorea, jer je tandem završio šta je imao sa svojim reprezentacijama. 

Majorka i dalje ne može a računa na povređenog Pabla Mafea, a španski mediji u najavi meča u startnoj postavi vide samo jednog od trojice srpskih igrača i to Matiju Nastasića u zadnjoj liniji. Golman Predrag Rajković i novajlija u veznom redu, Nemanja Radonjić, šansu bi navodno trebalo da čekaju na klupi za rezerve. 

Kup kralja, polufinale

utorak

Majorka - Real Sosijedad 21.00 (TV Arena 3 Premium)

sreda

Atletiko Madrid - Atletik Bilbao 21.30 (TV Arena 1 Premium)

Cup tree provided by Sofascore