La Liga

La Liga na TV Arena sport: Real finišira osvajanje titule, Barselona i Đirona u katalonskom klinču za drugo mesto

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

04.05.2024 11:15
detalj sa ranijeg meča Đirone i Barselone, koje se danas bore za drugo mesto u La Ligi Guliver/AP Photo/Joan Monfort, File
detalj sa ranijeg meča Đirone i Barselone, koje se danas bore za drugo mesto u La Ligi

Polako, ali sigurno privodi se kraju još jedna sezona La Lige, sa Realom kao već viđenim šampionom, odnosno njegovim večitim rivalom Barselonom i Đironom kao najbližim pratiocima. Upravo će ova tri kluba danas u bitku za nove bodove, Madriđani protiv Kadiza (16.15, TV Arena 2 Premium), a pomenuti katalonski sastavi jedan protiv drugog (18.30, A2P). 

Real je u najboljoj poziciji, jer ne samo što dominira u prvenstvu i grabi ka svojoj 36. nacionalnoj tituli nego polufinalista tekuće Lige šampiona ima posla sa ekipom kojoj se smeši ispadanje u Segundu. Moć "kraljevića" iskazana je i u seriji od šest dobijenih utakmica u LL, dok gosti jednom u "100 godina" ubodu pobedu ili remi.  

 

 

Mašinerija Karla Anćelotija dominira u ofanzivi, jednako je sigurna i pred svojim golom, gde bi šansu mogao da dobije konačno oporavljeni prvi golman Tibo Kurtoa, a u novembru su poslednji put naneli Kadizu jedan od redovnih poraza u mečevima u kojima dele teren (0:3). 

Realov rival traži svoju prvu ligašku pobedu u utakmicama između dve ekipe od oktobra 2020, dok su Džud Belingem i kompanija samo dva puta remizirali a 14 puta slavili na svom "Santijago Bernabeu" ove sezone, odnosno nisu sve bodove prepustili protivniku još od takvog kiksa protiv Selte aprila 2023. Kadizov niz bez pobede na strani počeo je istog meseca.

 

 

Nešto kasnije krenuće i katalonski derbi, u kom će Barselona pokušati da zadrži dva boda prednosti u odnosu na Đironu, a njen domaćin gledati da je pretekne eventualnom pobedom i još jednom pokaže zbog čega se jedno vreme šepurio na vrhu tabele, iznad večitih osvajača trofeja u španskom fudbalu. 

Barsa se oporavila posle poraza u prolećnom "El klasiku", s dugim i burnim trećim poluvremenom, ali je i s trijumfom u poslednjem kolu ostala na - 11 u odnosu na Real, pa je i ljudima u klubu jasno ni teorija nije na njihovoj strani kada su u pitanju šanse da odbrani titulu prvaka države.

Zadržavanje druge pozicije bilo bi stvar prestiža, a veliki klubovi drže i do toga, pa će biti zanimljivo videti s kim i čim će to trener Ćavi u klinč sa dužnikom iz jesenjeg duela ova dva tima, kada su gosti slavili s 2:4. Đirona je loš domaćin iz vizure rivala, jer ove sezone u LL ima 13 pobeda u 16 bitaka pred njenom publikom. 

Barselona ima devet pobeda, šest remija i jedan poraz na svojim putovanjima ove sezone u prvenstvenim mečevima.


La Liga, 34. kolo

petak

Hetafe - Atletik 0:2 (0:1)
/I. Vilijams 27, 51/

subota 

Real Sosijedad - Las Palmas 14.00 (A2P)

Real Madrid - Kadiz 16.15 (A2P)

Đirona - Barselona 18.30 (A2P)

Majorka - Atletiko Madrid 21.00 (A3P)

nedelja

Osasuna - Betis 14.00 (A3P)

Selta - Viljareal 16.15 (A3P)

Valensija - Alaves 18.30 (A3P)

Rajo Valjekano - Almerija 21.00 (AS2)

Sevilja - Granada 21.00 (A3P) 

 

https://www.sofascore.com/tournament/football/spain/laliga/8#id:52376