Vesti iz fudbala

Ilić na predstavljanju u Rusiji: Tokom igračke karijere sam pušio, to mi nije bilo baš najpametnije

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

04.05.2024 20:57
Saša Ilić MN Press
Saša Ilić

Saša Ilić je i zvanično predstavljen u Nižnjem Novgorodu. Klub je sazvao konferenciju za medije kojoj je prisustvovao srpski stručnjak, a osim standardnih pitanja bilo je i nekih poprilično zanimljivih.

Pre svega, predstavnici medija su upitali Ilića kako bi sebe predstavio ruskoj javnosti i navijačima Nižnjeg.

"Mislim da je još rano za to, ali mogu reći da sam vrlo jednostavna osoba. Društvena. Volim da se šalim. Ozbiljan sam samo kada je rad i trening u pitanju. Uvek sam ljubazan i pristojan. Zahtevan sam takođe, ali to je samo zato što tražim profesionalni pristup i rad od svakog", rekao je Ilić.

Ono što je interesantno jeste da su ruski novinari naišli na snimak Saše Ilića iz igračkih dana, sa cigaretom u ruci kako peva Partizanove pesme.

"Biću iskren - dok sam igrao ponekad sam pušio. To, naravno, nije baš najpametnije. Na snimku o kojem govorite, neko me je "uhvatio" kako pevam Partizanove pesme. Pušenje, naravno, nije dobro po sportistu. Ali, ipak, dešava se. Neću da vas lažem", objasnio je srpski trener.

 

 

Medije je interesovalo kako bi Ilić reagovao kada bi saznao da neko od njegovih igrača puši, a on je imao odličan odgovor na to.

"Ne mogu nekome da zabranim ili da dozvolim nešto, ali definitivno mogu da dam savet da to ne radi. Važno je da igrač bude profesionalac i da se tako ponaša. Stav koji igrači moraju da imaju na treningu i na utakmici je vrlo važan. Ali ne želim nikome da se mešam u privatne živote van terena", istako je Ilić.

Nižnji se trenutno nalazi na 12. mestu u ruskoj Superligi. Ekipa ima pet uzastopnih poraza u prvenstvu i glavni zadatak Saše Ilića biće opstanak u elitnom rangu.

 

Standings provided by Sofascore