Premijer liga

Premijer liga na TV Arena sport: Nova etapa tesne šampionske trke Arsenala i Mančester sitija

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

04.05.2024 09:55
duel sa poslednjeg meča Arsenala i Mančester sitija, koji danas igraju važne mečeve Premijer lige Guliver/Photo by Mark Cosgrove News Images
duel sa poslednjeg meča Arsenala i Mančester sitija, koji danas igraju važne mečeve Premijer lige

Sve je manje manje prostora za manevar u uzbudljivoj i neizvesnoj trci za šampionsko znamenje u engleskoj Premijer ligi, pa zato i današnji mečevi Arsenala i Mančester sitija imaju "na nož" kontekst i težinu. Koliko je "tobdžijama" neophodna pobeda protiv Bornmuta (13.30, TV Arena 1 Premium) da zadrže lidersku poziciju, toliko "građani" moraju da savladaju Vulverhempton ukoliko hoće da ostanu na bod zaostatka sa aktuelnim vicešampionom (18.30, A1P).

 

 

Prvi na teren izlazi tim iz Londona, koji posle serije od tri prvenstvena trijumfa dočekuje desetoplasirani Bornmut, čiji su igrači u istom periodu ostvarili dva poraza i jedan remi. I još u malom mozgu imaju jesenje stradanje protiv Arseala na svom terenu (0:4), verovatno i podatak da ih je prestonička ekipa dobila u šest poslednjih duela, odnosno da joj već šest godina nisu uspeli pomrstiti konce. 

Saka, Haverc i ostali su ove sezone dobili čak 13 od 17 utakmica na svom bunjištu, dok su Solanke i njegovi kompanjoni u takmičarskoj 2023/24. slavili na šest od 17 mečeva, što sve zajedno zaokružuje utisak da bi sve osim pobede sastava Mikela Artete bilo prvoklasno iznenađenje. 

 

 

Isto bi se mogao opisati i odnos snaga Sitija i Vulverhemptona, jer u dvorište branioca trune i svrgnutog kralja Lige šampiona stiže 11-plasirani tim PRL, koji je pre pobede nad davljenikom Lutonom, u prethodnom 35. kolu, čak šest rundi bio bez maksimalnog učinka.

Žozep Pep Gvardiola i njegovi izabranici su, pak, u seriji od pet pobeda i prate u stopu Arsenal, odnosno odolevaju Liverpulu na trećoj poziciji (četiri boda manje). Uzdigli su se i iznad eliminacije od madridskog Reala u četvrtfinalnom dvomeču visokog inteziteta i kvaliteta, čineći sve da sačuvaju makar tron na Ostrvu.

Ovom prilikom imaju i motiv više, pošto su ih Vulvsi savladali s 2:1 minulog septembra, a tu je i podatak da ne znaju za poraz kod kuće u PRL, ni posle 17 takvih utakmica ove sezone. Šta više, poslednji put su izvisili za bodove na "Etihadu" još decembra 2018, kada im je Everton utišao navijače. 

Vukovi, s druge strane, žele da preokrenu niz od četiri meča u gostima bez pobede i konačno nastave tamo gde su stali 17. februara protiv Totenhema. 
 

Premijer liga, 36. kolo

petak

Luton - Everton 1:1 (1:1)
/Adebajo 31 - Kalvert-Luin 24 pen/

subota

Arsenal - Bornmut 13.30 (A1P)

Brentford - Fulam 16.00 (A3P)

Barnli - Njukasl 16.00 (AS2)

Šefild junajted - Notingem Forest 16.00 (AS3)

Mančester siti - Vulverhempton 18.30 (A1P)

nedelja

Brajton - Aston Vila 15.00 (A2P)

Čelsi - Vest Hem 15.00 (A1P)

Liverpul - Totenhem 17.30 (A1P)

ponedeljak 

Kristal Palas - Mančester junajted 21.00 (A1P)

 

Standings provided by Sofascore