La Liga

Dani Sebaljos popularan na tržištu: "Bavarci" motre na vezistu Real Madrida

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

20.02.2023 20:47
Dani Sebaljos popularan na tržištu: "Bavarci" motre na vezistu Real Madrida Tanjug/AP Photo/Jose Breton

Bajern Minhen zainteresovan je za usluge veziste Real Madrida Danija Sebaljosa (26), navode španski mediji. Povremeni reprezentativac "crvene furije" ima ugovor sa Madriđanima do kraja sezone, međutim sve je izvesnije da će ovog leta napustiti "Santijago Bernabeu" zbog velike konkurencije na sredini terena.

Španac je u Madrid stigao 2017. godine iz Betisa, a nakon dvogodišnje pozajmice u Arsenalu, vratio se u matični klub 2021. Ove sezone počeo je da dobija nešto veću minutažu, a poverenje Karla Anćelotija, opravdao je na najbolji mogući način u Kupu Kralja, gde je na tri utakmice postigao gol i zabeležio tri asistencije. 

Ipak, i pored dobrih rezultata u poslednje vreme, Sebaljos još uvek nije dobio garanciju da će i u budućnosti imati minute na terenu, dok će prema navodima španskih medija, tu priliku imati u Minhenu kod Julijana Nagelsmana. Nemac smatra da bi se Sebaljos savršeno uklopio u njihov sistem, gde bi u veznom redu pružao značajnu podršku Džošui Kimihu i Džamalu Musijali.

 

 

Iako je Nagelsman zainteresovan za dovođenje Sebaljosa, nemački stručnjak još uvek nije dobio kompletnu podršku uprave, pa će se još uvek čekati na konkretnu ponudu. Nije isključivo da će se "bavarci" strpiti do kraja ugovora španskog fudbalera, posle čega će biti u prilici da ga dovedu u Minhen bez obeštećenja.

Za njegove usluge osim Bajerna, zainteresovani su Milan i Atletiko Madrid, koji je pre dve nedelje navodno poslao igraču ponudu za petogodišnji ugovor.  Dani Sebaljos odigrao je za Real 99 utakmica i postigao šest golova. Prošao je sve omladinske selekcije Španije, a za prvi tim je poslednji put igrao 2020. godine.