NBA

Denver, na Jokićev pogon, treći put pobedio Minesotu: Šampion NBA poveo u polufinalnoj seriji

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

15.05.2024 07:59
Nikola Jokić, košarkaš Denvera, okružen čuvarima u pobedi nad Minesotom Tanjug/AP Photo/David Zalubowski
Nikola Jokić, košarkaš Denvera, okružen čuvarima u pobedi nad Minesotom

Kao u izreci "ne diraj lava dok spava", Denver je pokazao najviše kada je bio najranjiviji, jer je s dve brejk pobede u polufinalnoj seriji plej-ofa Zapadne konferencije anulirao poraze od Minesote na domaćem terenu, a onda rano jutros po srednjeevropskom vremenu poveo protiv Timbervulvsa - 112:97. 

Ovog puta NBA šampion nije dao na sebe pred njegovim navijačima, čitaj Nikola Jokić, jer je zvanično najbolji igrač najjače košarkaške lige na svetu regularnog dela njene sezone 2023/24. još jednom MVP partijom kao teretnjak vukao branioca titule iz Kolorada.

 

 

"Vukovi" su bili konkurentni samo u trenucima kada bi trener Majkl Meloun odmarao Srbina, a kada bi bio na parketu nisu mogli ni "lasom" da ga uhvate, pa je neverovatni centar iz Sombora za ubacio 40 poena, 13 puta namestio koševe saigračima i sedam puta nadskočio rivale, bez ijedne izgubljene lopte. 

Naročito je impresivan bio u prvom poluvremenu, kada se maltene sam nosio sa gostima, a u nastavku mu je odgovorio na seriju 11:3 i prelazak u sitno vođstvo (43:55). Da nije bilo povremenog reprezentativca Srbije teško da bi Nagetsi imali 88:74 na startu zadnje četvrtine, ovako su na Jokićevom talasu (od)plivali ka preokretu u seriji.

 

 

Na tom putu do dve meč lopte, prve u Minesoti i druge, eventualne u Koloradu, pomogli su mu Gordon (18 poena, 10 skokova, 5 asistencija), Marej (16, 4as) i Koldvel-Poup (16, 4/5 za tri, 5sk, 4as). Na drugoj strani je Tauns bio najefikasniji (23, 6sk, 4as), Edvards je uz 18 poena (5/15) imao i 9 asistencija, a Gober je ostvario dabl-dabl (18, 11sk).

Prekosutra ujutro će Minesota na svom terenu igrati za opstanak u seriji, a Denver za finale Zapada.

 

Cup tree provided by Sofascore