Vesti iz fudbala

Dragan Stojković dobija novi ugovor - potpis pre Evropskog prvenstva

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

15.05.2024 16:03
Aktuelni selektor fudbalske reprezentacije Srbije, Dragan Stojković MN Press
Aktuelni selektor fudbalske reprezentacije Srbije, Dragan Stojković

Predstojeći EURO u Nemačkoj je glavna tema ljubitelja sporta u Srbiji trenutno, a nove lepe vesti osvanule su danas u srpskim medijima, koje bi mogle da dodatno podignu elan ekipi. Naime, selektor fudbalske reprezentacije Srbije, Dragan Stojković, potpisaće novi ugovor u narednim danima. 

Kako navodi "Mozzart sport", naš stručnjak će ostati na klupi nacionalnog tima do Mundijala u  SAD, Meksiku i Kanadi, što je bio i raniji dogovor. Iako su mnogi posumnjali da je došlo do zastoja u pregovorima (s obzirom da je potpis bio praktično pitanje remena u jednom trenutku), ali su u pitanju bili tehnički detalji, tako da popularni Piksi može da stavi paraf na novi papir, kojim će ga Fudbalski savez Srbije vezati na dugogodišnju saradnju. 

Profimedia

Dragan Stojković na konferenciji za štampu uoči prijateljskog meča sa Rusijom

Dragan Stojković je vodio reprezentaciju kroz dva kvalifikaciona ciklusa, i prvi je strateg koji time može da se podiči još od legendarnog Ivice Osima. Za vreme komande nekadašnjeg mađioničara Crvene zvezde, naš nacionalni tim je doživeo procvat i došao do dva velika takmičenja - Svetskog prvenstva u Kataru i pomenutog Evropskog prvenstva u Nemačkoj. Takođe, uspeli smo da se kvalifikujemo u A grupu Lige nacije, gde ćemo odigrati utakmice sa reprezentacijama Švajcarske, Španije i Danske. 

Iako prolazak na EURO nije bio ugodan koliko se to očekivalo u javnosti, broji se da će Srbija nastupiti na ovom takmičenju prvi put posle 24 godine. Dodajmo tome i da Stojković ima bilans od 21 pobede, sedam remija i devet poraza na klupi našeg tima, i razumemo da je FSS uspeo u nečemu veoma bitnom.