Najave i događaji

Arenina liga šampiona model za afirmaciju školskog sporta: Oduševljenje na Bežaniji i poruka – nastavljamo, biće još bolje i masovnije

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

15.05.2024 13:21
direktor Arena Channels Group, Nebojša Žugić, deli medalje pobednicima Arenine Lige šampiona TV Arena sport
direktor Arena Channels Group, Nebojša Žugić, deli medalje pobednicima Arenine Lige šampiona

Finalnom utakmicom između osnovih škola "Nadežda Petrović" i "Mladost" završeno je prvo izdanje Arenine lige šampiona, organizovano za sve novobeogradske škole. Titula je, posle izjednačenog i uzbudljivog finala pripala đacima OŠ "Nadežda Petrović", koji su rezultatom 1:0 pobedili vršnjake iz suparničke ekipe.

Treća pozicija pripala je osnovcima iz škole "Knjeginja Milica".

Na kraju Arenine Lige šampiona, na stadionu Fudbalskog kluba Bežanija, gde su i odigrane sve utakmice grupne i eliminacione faze, učesnicima i najboljim ekipama dodeljene su medalje i trofeji, a to su učinili direktor Arena Channels Group, Nebojša Žugić, i predsednik Opštine Novi Beograd Bojan Bovan.

Posle svega viđenog, zaključak je da je projekat pun pogodak i da bi trebalo da postane tradicionalni uz proširenje i nadogradnju takmičenja.

"'Moje pravo da biram sport' i cela kampanja su napravljeni zbog ovakvih stvari, da decu stimulišemo da se vrate sporte. U vreme kada su deca uglavnom na društvenim mrežama, telefonima… dolazi do asocijalizacije dece i to je nešto protiv čega se moramo boriti svim sredstvima. TV Arena sport kao najprepoznatljiviji brend u regionu kada su u pitanju sport i sportski mediji, želimo da damo doprinos na ovaj način. Mislim da smo uspeli, ja sam Novobeograđanin i ceo sam život na Novom Beogradu. Sa svih strana mi dolaze pohvale i komentari, odnosno oduševljenje mališana koji su učestvovali na turniru, kao i njihovih roditelja, baka, deka, porodica celih. Mislim da smo napravili veliku i dobru stvar", rekao je Žugić.

 

Veoma zadovoljan bio je i predsednik Opštine Novi Beograd, ocenivši pred kamerama TV Arena sport da je događaj u svakom pogledu uspeo.

"Ovaj događaj i cela Arenina liga šampiona ima jednu jako veliku vrednost i vrlo je dobro što se danas završilo na Međunarodni dan porodice. Mislim da je ovo važna aktivnost koja afirmiše dobre navike koje dolaze upravo iz porodice, jača porodicu, jer će deca ovaj uspeh svakako deliti sa svojim roditeljima. Sa sportske strane sve je perfektno organizovano, mislim da imamo pravo da manifestaciju razvijamo i da je možda već sledeće godine pravimo na teritoriji celog Beograda, a da ovaj teren i FK Bežanija budu domaćini nekog finala. Podržavamo sve što je u vezi sa napretkom naše dece, a ja mogu da obećam da ćemo nastaviti i dalje afirmišemo školski sport i dalje", naveo je Bovan.

Zadovoljstvo da učestvuju u ovakvom takmičenju istakli su i direktori škola. OŠ "Knjeginja Milica" zauzela je treće mesto, a direktor Darko Eger zahvalio se TV Arena sport na prilici da se deca nadmeću u fudbalu.

"Želeo bih da se zahvalim TV Arena sport je ovakav turnir Novi Beograd nije video. Nadam se da će ovo da zaživi i postane tradicija, jer je jedan ovakav događaj jako važan za decu i kao primer i kao model koji bi trebalo da pokaže svima neke vrednosti i vrline koje smo pomalo svi zaboravili u ovom vremenu. Kao direktor škole koja je osvojila treće mesto osećam se počastvovanim što ćemo tu decu, koja su uglavnom osmi razred, ispratiti i pokazati im pravi put", naveo je Eger.

Njegov kolega iz OŠ "Mladost" Andrija Kostić, čestitao je svim đacima, ali i istakao da ostaje žal što na kraju nisu poneli šampionski pehar.

"Kao sportista volim samo uspehe, čestitam mojim momcima, kao i pobednicima. Iskreno mi je krivo što nismo prvi. Podržavam ovakve akcije i sve što je TV Arena sport organizovala je za svaku pohvalu", rekao je direktor škole koja je osvojila drugo mesto".

Najponosniji danas na Bežaniji bio je trener đaka OŠ "Nadežda Petrović" Goran Jevtić.

"Prelepo se osećam, čestitam momcima iz moje škole. Odigrali su vrhunsku, bili smo favoriti i teže je igrati u tim okolnostima. Svako od njih je dao veliki doprinos da dođemo do uspeha. Moram da pohvalim organizaciju, jer za sve ove godine koliko radim u školi nije bilo ovako dobro organizovano. Voleo bih da takmičenja budu i u drugim sportovima".