Najave i događaji

Osnovci škole "Nadežda Petrović" šampioni Arenine Lige šampiona: Ćeha rešio finale

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

15.05.2024 13:00
šampionska postava OŠ "Nadežda Petrović", osvajača Arenine Lige šampiona TV Arena sport
šampionska postava OŠ "Nadežda Petrović", osvajača Arenine Lige šampiona

Posle nešto više od mesec dana loptanja i 32 utakmice na terenu FK Bežanija, danas je završeno premijerno izdanje Arenine Lige šampiona, fudbalskog takmičenja Osnovnih škola s Novog Beograda, iza kog je idejno, organizaciono i finansijski stala Arena Channels Groupa prva titula u konkurenciji 16 ekipa pripala je učenicima iz OŠ "Nadežda Petrović".

Njeni talentovani dečaci su pokazali i uradili više u današnjem tvrdom finalu sa vršnjacima iz OŠ "Mladost" - 1:0 (0:0), na kraju pilot sezone prvenstva pokrenutog po uzoru na "pravu" UEFA Ligu šampiona, čija je poenta promocija sporta, zdravog života i druženja među dečacima osetljivog tinejdžerskog uzrasta.

 

Treće mesto za OŠ "Kneginja Milica"

U meču za bronzu, osnovci iz školskog kolektiva "Kneginja Milica" ubedljivo su savladali dečake iz OŠ "Branko Radičević" - 3:0. Strelci za trećeplasirani sastav, vođen od nastavnice Tereze Kovačević, bili su Dukan, Tomić i Damjanović.

 

Utakmica nije donela pregršt šansi, jer su kvalitetni rivali sputavali jedan drugog da se razmahnu i u isto vreme pažljivo osvajali prostor u ofanzivi, ali je jedan udarac iz drugog poluvremena rešio pitanje pobednika, bez rizika penal ruleta. 

Epilog višenedeljnog događaja, pod okriljem u novembru pokrenute šire društveno korisne kampanje ACG "Moje pravo da biram sport", potpisao je Mateja Ćeha u 22. minutu, čime je s 11 neodbranjivih udaraca tokom celog takmičenja poneo epitet najboljeg strelca takmičenja. I potvrdio dominaciju svog tima, jer nije nijednom poražen.

"Lep je osećaj, čestitam momcima iz moje škole, stvarno su odigrali vrhunski i opravdali ulogu favorita, mada je teško igrati u takvim okolnostima. Moram još jednom da pohvalim organizaciju takmičenja, jer nisam nikada video sličnu, od kako radim u školi. Voleo bih se da se prenese na druge sportove", podvukao je crtu trener šampiona Goran Jevtić.

 

Individualne nagrade

Na kraju prvenstva proglašeni su najbolji pojedinci, pa je tako epitet najefikasnijeg igrača odneo Mateja Ćeha (OŠ "Nadežda Petrović"), za MVP takmičenja proglašen je Dušan Šekularac (OŠ "Nadežda Petrović"), dok je među golmanima izdvojen Vukašin Ilić (OŠ "Mladost"). 

 

Dušan Šekularac deli mišljenje svog šefa da je njegova škola s debelim razlogom i pokrićem završila kao prva.

"Zahvalan sam ekipi na svemu što smo pokazali od početka takmičenja, našem šefu takođe. Mislim da smo potpuno zasluženo osvojili trofej", reči su zvanično najboljeg igrača prvenstva.

Zamišljenog da se iz godine u godinu grana, kako bi u nekom trenutku obuhvatio celu teritoriju prestonice Srbije, odnosno uključio u proces sve beogradske osnovce, jer su tvorci Arenine Lige šampiona rešeni u nameri da što više dečaka "skine" sa mobilnih telefona i društvenih mreža, odnosno usmeri na fizičku aktivnost. 

 

 

Seniori ubedljivi protiv podmlatka TV Arena sport

U predigri finala Arenine Lige šampiona, snage su odmerili stariji i mlađi komentatori TV Arena sport. Meč je završen goleadom seniorske postave, pod trenerskom komandom bivšeg poznatog golmana Ranka Stojića, jer su pružili superiornu partiju i čak pet puta zatresli mrežu borbenog podmlatka vodeće sportske regionalne televizije - 5:1. 

 

I najefikasniji igrač celog takmičenja i njegov "klupski" saborac Mateja Ćeha dao je identičan zaključak. Vidljivo srećan zbog kolektivnog uspeha, ali i potvrde njegovog velikog talenta i odlične forme. 

"Zahvalan sam mojiim saigračima što su me ispratili i što smo svi zajedno uradili veliku stvar za našu školu. Sve pohvale i organizatoru, sve je bilo na najvišem nivou", rekao je junak finala, koji je kao i svaki igrač na turniru dobio kompletnu opremu od naše kompanije. 

I, što je najvažnije u konačnom zbiru, poruku da je lepše i zdravije baviti se sportom nego gubiti vreme na loše sadržaje i sedenje, dokazane protivnike u psiho-fizičkom razvoju dece. 

Arenina Liga šampiona

REZULTATI 9. APRIL

OŠ "Laza Kostić - OŠ "Duško Radović" 4:2
OŠ "Milan Rakić" - OŠ "Laza Kostić" 1:4
OŠ "Duško radović" - OŠ "Milan Rakić 3:0

REZULTATI 10. APRIL

OŠ "Kralj Aleksandar I" - OŠ "Mladost" 1:4
OŠ "Sterija Popović" - OŠ "Branko Radičević" 0:2
OŠ "Kralj Aleksandar I" - OŠ "Sterija Popović" 2:3
OŠ "Mladost" - OŠ "Branko Radičević" 3:6

REZULTATI 16. APRIL

OŠ "Milan rakić" - OŠ "Marko Orešković" 1:4
OŠ "Mladost" - OŠ "Sterija Popović" 3:2
OŠ "Marko Orešković" - OŠ "Laza Kostić" 3:2
OŠ "Kralj Aleksandar I" - OŠ "Branko Radičević 4:4
OŠ "Duško Radović" - OŠ "Marko Orešković" 3:2

REZULTATI 17. APRIL

OŠ "Đuro Strugar" - OŠ "Ivan Gundulić" 1:5
OŠ "Dragan Lukić" - OŠ "Borislav Pekić" 3:2
OŠ "Đuro Strugar" - OŠ "Dragan Lukić" 2:6
OŠ "Ivan Gundulić" - OŠ "Borislav Pekić" 3:0

REZULTATI 23. APRIL

OŠ "Kneginja Milica- OŠ "Nadežda Petrović" 2:3
OŠ "Vlada Obradović Kameni - OŠ "Ratko Mitrović" 1:1
OŠ "Kneginja Milica" - OŠ "Ratko MItrović" 3:1
OŠ "Vlada Obradović Kameni" - OŠ "Nadežda Petrović" 0:7

REZULTATI 24. APRIL

OŠ "Đuro Strugar" - OŠ "Borislav Pekić" 3:5
OŠ "Vlada Obradović Kameni - OŠ "Kneginja Milica" 1:3
OŠ "Ratko Mitrović" - OŠ "Nadežda Petrović" 1:5
OŠ "Ivan Gundulić" - OŠ "Dragan Lukić" 5:3

REZULTATI 7. MAJ

četvrtfinale

OŠ "Laza Kostić" – OŠ "Mladost" 1:2
OŠ "Marko Orešković" - OŠ "Branko Radičević" 1:3

REZULTATI 8. MAJ

četvrtfinale

OŠ "Dragan Lukić" - OŠ "Nadežda Petrović" 2:10
OŠ "Ivan Gundučić" - OŠ "Kneginja Milica" 4:5

UTORAK 14. MAJ

poluifnale

OŠ "Mladost" - OŠ "Branko Radičević" 1:1, pen 5:3 
OŠ "Nadežda Petrović" - OŠ "Kneginja Milica" 5:4 

SREDA 15. MAJ

utakmica za treće mesto

OŠ "Kneginja Milica" - OŠ "Branko Radičević" 3:0

finalni meč

OŠ "Nadežda Petrović" - OŠ "Mladost" 1:0