Vesti iz košarke

Gordon Herbert posle Olimpijskih igara napušta klupu Nemačke: Svetski prvak traži novog selektora

komentari (0)

Izvor: Tanjug

15.05.2024 13:45
Gordon Herbert, selektor košarkaša Nemačke, doneo odluku o povlačenju Guliver/Photo by Marco Steinbrenner/DeFodi Images)
Gordon Herbert, selektor košarkaša Nemačke, doneo odluku o povlačenju

Kanadski trener Gordon Herbert odlučio je da se povuče sa mesta selektora košarkaške reprezentacije Nemačke po završetku Olimpijskih igara u Parizu, saopšteno je danas.

Herbert (65) je reprezentaciju Nemačke preuzeo 2021. godine. On je sa selekcijom Nemačke osvojio bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu 2022, kao i zlato na prošlogodišnjem Svetskom prvenstvu. Nemačka je 10. septembra 2023. u finalu SP pobedila Srbiju rezultatom 83:77.

U saopštenju Košarkaškog saveza Nemačke (DBB) se navodi da će ugovor zvanično biti raskinut 31. avgusta ove godine i to na zahtev Herberta. On je imao ugovor sa DBB do 2025. godine.

"Bilo je neverovatno iskustvo i čast da budem selektor nemačke muške košarkaške reprezentacije. Bila mi je čast da treniram ove momke. Svi košarkaši koji su igrali na EP, SP i svim reprezentativnim takmičenjima sa poštovanjem su predstavljali Nemačku. To je neverovatna grupa igrača. Radujem se poslednjem izazovu iz našeg trogodišnjeg plana - OI u Parizu", rekao je Herbert, prenosi zvanični sajt DBB.

Nemačka će na OI u Parizu igrati u grupi sa Francuskom, Japanom i pobednikom kvalifikacija u Letoniji. OI će biti održane od 26. jula do 11. avgusta u Parizu.