Liga 1

Liga 1 na TV Arena sport: Nica podgreva teoriju u borbi za Ligu šampiona

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

15.05.2024 14:40
fudbaleri Nica moraju da idu na pobedu protiv PSŽ-a Guliver/AP Photo/Daniel Cole
fudbaleri Nica moraju da idu na pobedu protiv PSŽ-a

Ova sreda u Ligi 1 rezervisana je za dve neodigrane utakmice 32. kola, čiji epilozi bi mogli da utiču na podelu evropskih viza za sledeću sezonu UEFA takmičenja, jer Nica ima šansu da se dokopa Lige šampiona, dok Olimpik u teoriji može na međunarodnu scenu.

Ekipa sa azurne obale igra protiv Pari Sen Žermena (21.00, Arena sport 3) i osim svojoj dobroj partiji nada se i nešto lagodnijem pristupu novog (starog) prvaka Francuske. Obzirom na to da da bi u slučaju pobede nad "svecima" Nica, s tri boda u duelu zadnjeg kola sa Lilom, mogla do elitnog evropskog kupa.

Na ruku joj ide odlična forma, pošto pet mečeva ne zna za poraz, a poslednjih godina prilično su se dobro nosili i sa Kilijanom Mbapeom i ostalima, jer imaju tri pobede na poslednjih šest mečeva. Dok PSŽ povremeno oduzima "gas" od kako je odbranio primat. 

Rems ima samo jednu pobedu od marta, u poslednja četiri kola osvojio je samo bod, dok je Olimpik vezao dve pobede i ako bi danas slavio u poslednjem kolu bi protiv davljenika iz Avra teoretski mogao do evropske vize. Zavisiće i od drugih, što mu smanjuje procente za uspeh, ali nema razloga da ne pokuša. Iako je u 2024. godini na gostovanjima Lige 1 savladao samo davno prežaljeni Klermon. 
 

Liga 1, zaostali mečevi 32. kola

sreda

Nica - PSŽ 21.00 (AS3)

Rems - Olimpik Marsej 21.00

 

Standings provided by Sofascore