La Liga

La Liga na TV Arena sport: Madriđani na pragu elite; Bilbao čeka čudo

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

15.05.2024 15:35
Fudbaleri Aletiko Madrida prilikom proslave trijumfa Guliver
Fudbaleri Aletiko Madrida prilikom proslave trijumfa

Još malo, pa nestalo mečeva fudbalskog prvenstva Španije u sezoni 2023/24, jer su do kraja tekuće La Lige ostala samo još tri kola. Juče započeta 36. runda nastavlja se s današnje četiri utakmice širom Pirineja, a u fokusu će biti dueli madridskog Atletika, protiv Hetafea (22.00, TV Arena 1 Premium) i Atletika iz Bilbaa sa Seltom (22.00, AS1).

Nade za Ligu šampiona Atletiko Madrida podlećiće sledećem u sredu na stadionu Koloseum protiv ekipe Hetafea, koja želi da završi sezonu na vrhuncu.

Atletiko Madrid je u poslednjoj prvenstvenom meču trijumfovao sa 1:0 nad Seltom iz Viga na svom terenu, što je bila njihova treća uzastopna pobeda. Ovim trijumfom sačuvali su četvrto mesto sa 70 bodova sa tri preostala meča. Madriđani imaju prednost u odnosu na petoplasirani Atletik za osam bodova, što bi trebalo biti dovoljno plasman u Ligu šampiona.

Guliver/LGM Panoramic

Antoan Grizman prilikom jedne od svojih karakterističnih proslava gola

Hetafe je poražen sa 1-0 u poslednjem meču La Lige na stadionu "Nuevo Mirandilla" protiv Kadiza. Timovi su odigrali nerešeno 3:3 u poslednjem meču La Lige. Antoan Grizman je predvodio Madrođane golovima u 44. i 69. minutu, dok je Borha Majoral je predvodio "los Azulones" golovima u 53. i 93. minutu.

Atletiko je u poslednje vreme pobeđivao Hetafe (bez poraza u poslednja 22 LaLiga meča - pobeda 18, nerešenih 4, poraza 0). Hetafe će na ovom susretu takođe tražiti svoju prvu ligašku pobedu u utakmicama između dve ekipe od novembra 2011. 

Nade Atletskog kluba u Ligi Evrope ponovo su na liniji u sredu na "Abanca-Balaidosu" protiv ekipe Selte iz Viga koja se nalazi u poziciji da ostane bezbedna od ispadanja.

Poslednji meč Atletik kluba u LaLigi rezultirao je nerešenim rezultatom 2-2 protiv Osasune na San Mames Bariji, ostavljajući ih na petom mestu sa 62 boda, osam bodova zaostatka za četvrtoplasiranim Atletiko Madridom koji trenutno drži mesto u Ligi šampiona.

Profimedia

Fudbaleri Atletik Bilbaa u ekstazi, usled pogotka protiv Majorke

Šestoplasirani Real Sosijedad ima osam bodova zaostatka za Bilbaom u trci za Ligu Evrope.

Selta iz Vigo je na 16. mestu sa 34 boda, samo pet bodova iznad zone ispadanja uz tri preostala meča. Selta Vigo je poražena sa 1-0 u svom poslednjem meču La Lige na stadionu Sivitas Metropolitano protiv Atletiko Madrida.

Atletik klub je pobedio na poslednjem meču LaLige između klubova, pobedivši sa 4-3 na San Mames Bariji u novembru. Gorka Guružeta je predvodila Atletik sa dva gola, postigavši u 50. i 52. minutu. Oihan Sancet i Alek Berenguer su takođe bili na meti. Iago Aspas, Jonathan Bamba i Jørgen Strand Larsen su našli mrežu za Seltu

Gledajući igrače koji su napravili razliku u sezoni 2023/2024, vodeći igrači Atletskog kluba u napadu su Guružeta i Injaki Vilijams, koji su zabili 14, odnosno 12 puta. Seltu Vigo predvodi Strand Larsen. Napadač je najbolji strelac ekipe sa 12 golova, od kojih su tri bila prva u meču.

Na "Abanca-Balaidosu" ove sezone, Selta Vigo ima pet pobeda, pet remija i sedam poraza u 17 takmičenja LaLige. Selta je usred niza od četiri meča bez poraza kod kuće (pobede 3 nerešene, 1 poraze 0) od 1. marta protiv Almerije.

U ligaškim utakmicama u gostima ove sezone, Atletik klub je zaradio 23 boda od 51. dostupnog (P6 N5 P6). U poslednjih šest ligaških mečeva, Selta Vigo je pobedila dve, jednu remizirala i tri izgubila. dok je Atletik klub u međuvremenu pobedio jednu, remizirao tri i izgubio dva u poslednjih šest.

Mečevi će biti prenošeni na kanalima Arene Sport. 

La Liga, 36. kolo

utorak 

Osasuna - Majorka 1:1 (1:0)
/Monkajola 14 - Darder 65/

Real Madrid - Alaves

Đirona - Viljareal 

sreda

Rajo Valjekano - Granada 19.30 (AS5)

Sevilja - Kadiz 19.30 (AS4)

Selta - Atletik 22.00 (AS1)

Hetafe - Atletiko 22.00 (A1P) 

četvrtak

Las Palmas - Betis 19.30 (A2P)

Almerija - Barselona 21.30 (A1P)

Real Sosijedad - Valensija 22.00 (A2P)

 

Standings provided by Sofascore