Premijer liga

Premijer liga na TV Arena sport: Dramatična borba Čelsija i Njukasla za Ligu Evrope

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

15.05.2024 14:14
fudbaleri Čelsija moraju da idu na sve ili ništa protiv Brajtona Guliver/AP Photo/Frank Augstein
fudbaleri Čelsija moraju da idu na sve ili ništa protiv Brajtona

Čelsi Njukasl svim silama se bore za izlazak u Ligu Evrope sledeće sezone, pa je veoma važno šta će večeras napraviti u zaostalim mečevima 34. kola Premijer lige, prvi tim na terenu Brajtona (20.45, TV Arena sport 2), a drugi malo kasnije u kući Mančester junajteda (21.00, A3P). Pri čemu i "crveni đavoli" imaju šansu da, preko FA Kupa, izađu na međunarodnu scenu. 

Njukasl se najbolje kotira u toj trci, jer drži graničnu, šestu poziciju sa 57 bodova, mada ga samo bolja gol razlika drži iznad Čelsija. Jeste u poslenjem meču, remijem sa Brajtonom, doveo u pitanje svoju misiju, ali je pre toga vezao dve pobede i ima još "baruta" za dalje bitke. Zimus su "svrake" jednim golom "kljucnule" svog večerašnjeg rivala. 

 

 

Mančester junajted, pak, traži prvu ligašku pobedu u mečevima između dve ekipe od septembra 2021. Na "Old Trafordu" ove sezone, Junajted ima devet pobeda, tri remija i šest poraza u 18 takmičenja u Premijer ligi. Njukasl u prvenstvenim utakmicama u gostima ove sezone ostvario je pet pobeda, dva remija i 10 poraza. 

Plavci" bi kao i direktni takmac u nekoj kombinatorici mogli i da preskoče petoplasirani Totenhem (63), ali u ovom trenutku je najbitnije da "reše" Brajton, kao što su to učinili u decembru (3:2). Čelsi ima šest pobeda, pet remija i sedam poraza na strani, a srpski golman Đorđe Petrović i družina sa "Stamford Bridža" pokušaće da poprave taj skor i iskorače u neizvesnoj trci za drugo po jačini UEFA takmičenje.

 

 

Čiji ishod u dobroj meri zavisi od finala pomenutog FA Kupa. Postoji više scenarija: ako Junajted ne osvoji FA Kup, šesto mesto vodi u Ligu Evrope, a sedmo u Ligi konferencija;  u slučaju da Mančester uzme trofej i bude šesti ide u Ligu Evrope, a sedmoplasirani u najslabije evropsko takmičenje; ukoliko Junajted osvoji FA kup i bude sedmi ili osmi u Premijer ligi on ide u Ligu Evrope, a šesto mesto vodi u Ligu konferencije.

Premijer liga, zaostali mečevi 34. kola 

utorak 

Totenhem - Mančester Siti 0:2 (0:0)
/Haland 51, 91penal/

sreda

Brajton - Čelsi 20.45 (AS2)

Mančester Junajted - Njukasl 21.00 (A3P)

 

Standings provided by Sofascore