La Liga

Posle promašaja protiv Barse ga vređali, danas je heroj Đirone: Kasteljanos kaže da živi san

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

26.04.2023 15:50
Posle promašaja protiv Barse ga vređali, danas je heroj Đirone: Kasteljanos kaže da živi san Tanjug/AP Photo/Joan Monfort

Dati gol Real Madridu je ostvarenje sna za većinu napadača širom sveta, dok je postići čak četiri pogotka na jednoj utakmici potiv Madriđana poduhvat kojim mogu da se pohvale samo odabrani, a među njima je od utorka uveče i centarfor Đirone, Valentin Kasteljanos.

Argentinac koji je na papiru član Njujork sitija, ali se trenutno nalazi na pozajmici u Španiji, bio je jedini strelac za svoj tim u ubedljivoj pobedi nad aktulenim šampionom Evrope (4:2) i među navijačima Đirone trenutno je najomiljenij igrač.

To je sasvim razumljivo, ali je zanimljvo da je pre samo desetak dana Argentinac morao da izbriše sve naloge na društvenim mrežama buduću da su ga pristalice kluba za koji igra žestoko vređele zbog velikog promašaja na meču protiv Barselone.

"Ovo je bila noć iz sna za mene. Ceo tim je odigrao fantastičan meč protiv velikog rivala, verovatno najboljeg tima na planeti. Ovoliku sreću nikada nisam mogao da zamislim da ću osetiti. Srećan sam i zbog ljudi koji su bili na tribinama, zbog moje prodice, ali i zemljaka iz Argentine koji su uvek bili uz mene i podržavali me kad je bilo teško. Ta podrška mi je baš značila", rekao je Kastaljenos.

 

 

Napadač Đirone je tek deseti fudbaler koji je na jednoj utakmici uspeo da postigne četiri gola protiv Real Madrida, a pre njega poslenji kojem je to pošlo za rukom je aktuelni napadač Barselone Robert Levandovski koji je to učinio u dresu Borusije u polufinalu Lige šampiona 2013. godine (4:1).

Isti učinak je imao i Dijego Milito kao igrač Saragose u okviru Kupa kralja 2006. godien (6:1), a preostalih sedam igrača su to uspevali u periodu od 1926. do 1957. godine.