La Liga

La Liga na TV Arena sport: Real i Đirona oči u oči, Španija jedva čeka derbi lidera i njegovog prvog pratioca

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

10.02.2024 14:20
logo La Lige Guliver
logo La Lige

Pre početka La Lige 2023/24. malo ko je očekivao da će glavni takmac madridskog Reala u borbi za "milionitu" titulu fudbalskog prvaka Španije biti "mala" Đirona, a ne večiti rival Barselona ili gradski takmac Atletiko, ali teren u ovom slučaju ne priznaje teorije, pa bi šampionska trka mogla biti prelomljena baš današnjim direktnim sudarom najbolje rangiranog tandema Primere (18.30, TV Arena 1 Premium). 

Madriđani imaju prednost loptanja pred svojim navijačima, iskustvo igranja mečeva velikog rezultatskog napona i, bez dileme bolje startere i dužu klupu, kako god da Karlo Anćeloti rasporedi "kraljeviće" u protokolu, ali i sitan pritisak zbog remija u prošlom kolu sa Atletikom, jer je propustio da iskoristi istu Đironinu "grešku u koracima". 

 

 

Realov rival sapleo se protiv Real Sosijedada, a da mu se to nije desilo sada bi imao bod više a ne dva manje od sjajnog Džuda Belingema i ostalih zvezdi tima sa "Santijago Bernabeu". Kako god, ima čime da se pohvali pred gostovanje u domu osvajača najviše trofeja Lige šampiona, jer statistika beleži da još nije ostala praznih šaka na strani ove sezone. 

Ima osam pobeda i tri remija, što joj je između ostalog donelo najbolji plasman La Lige u klupskoj istoriji, obzirom na to da nikada pre nije bila iznad 10. mesta Primere. U isto vreme, Madriđani su još neporaženi na svom terenu. Što u LL što u Ligi šampiona. 

Prvi ovosezonski susret Reala i Đirone, odigran 30. septembra u Kataloniji, završen je lakom pobedom "kraljevića" (0:3).

La Liga, 24. kolo

petak

Kadiz - Betis 0:2 (0:1)
/Hoze 6, Fornals 46/

subota

Alaves - Viljareal 14.00 (TV Arena 3 Premium)
Real Sosijedad - Osasuna 16.15 (TV Arena sport 6)
Real Madrid - Đirona 18.30 (TV Arena 1 Premium)
Las Palmas - Valensija 21.00 (TV Arena 2 Premium)

nedelja 

Hetafe - Selta 14.00 (TV Arena 2 Premium)
Majorka - Rajo Valjekano 16.15 (TV Arena 2 Premium)
Sevilja - Atletiko Madrid 18.30 (TV Arena 2 Premium)
Barselona - Granada 21.00 (TV Arena 1 Premium)

ponedeljak

Almerija - Atletik Bilbao 21.00