La Liga

La Liga na TV Arena sport: Real ide na "srpsku" Majorku, a misli na Mančster siti

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

13.04.2024 12:59
Džud Belingem, fudbaler Reala, adut Madriđana u meču sa Majorkom Guliver
Džud Belingem, fudbaler Reala, adut Madriđana u meču sa Majorkom

Fudbaleri Reala imaju lepih osam bodova više od večitog rivala u borbi za trofeje u španskom fudbalu, Barselone, ali daleko od toga da mogu sebi da dozvole opuštanje do kraja La Lige, pa će tako sigurno dati sve od sebe da večeras, u utakmici 31. kola, savladaju Majorku na njenom terenu (18.30, TV Arena 3 Premium). 

Prvo da bi zadržali pobednički kurs u najvažnijem domaćem takmičenju, posle niza od tri dobijena meča, a onda i da bi u pozitivnom raspoloženju otišli na noge Mančester sitiju, u revanšu četvrtfinala Lige šampiona, jer moraju ispočetka da "kreče" posle fenomenalnog remija u Madridu.

Svako ko se iole razume u fudbal zna da su ova dva kluba i tima kao nebo i zemlja, u svakom pogledu, pa opet "kraljevići" moraju da budu maksimalno ozbiljni i fokusirani da ne bi sebi dozvolili reprizu ranijih kikseva iz duela sa "malim" ekipama. 

 

 

Između ostalog i zato što golman ostrvske ekipe i srpske reprezentacije, Predrag Rajković, vezista "orlova" Nemanja Radonjić i bivši štoper naše selekcije, Matija Nastasić, bolje prolaze kod kuće nego na strani. Pa, tako imaju samo tri poraza u 15 takvih utakmica ove sezone.

Uz to su još pružili snažan otpor rekordnom osvajaču evropskih titula u njihovom jesenjem duelu, jer su "Santijago Bernabeu" napustili samo s jednom loptom u mreži. U zatvarajućem susretu dana Barselona ne bi smela da prokliza protiv mnogo lošije rangiranog Kadiza (21.00, TV Arena 1 Premium), dok bi duel madridskog Atletika (četvrti na tabeli) i i Đirone (3) mogao da donese puno uzbuđenja (14.00, TV Arena 2 Premium). 

 

La Liga, 31. kolo

petak

Betis - Selta 2:1 (0:0)
/Miranda 53, Fekir 83 - Strand Larsen 90+1/

subota

Atletiko Madrid - Đirona 14.00 (AP2)
Rajo Valjekano - Hetafe 16.15 (AS5)
Majorka - Real Madird 18.30 (AP3)
Kadiz - Barselona 21.00 (AP1)

nedelja

Las Palmas - Sevilja 14.00 (AS1)
Granada - Alaves 16.15 (AS1)
Atletik Bilbao - Viljareal (AS1)
Real Sosijedad - Almerija (AS2)

ponedeljak

Osasuna - Valensija 21.00

 

Standings provided by Sofascore