La Liga

Ridiger čuva Real Madrid na vrhu: Betis poklekao na "Balaidosu"

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

03.01.2024 21:18
Fudbaler Real Madrida, Antoni Ridiger proslavlja pogodak Tanjug/AP Photo/Bernat Armangue
Fudbaler Real Madrida, Antoni Ridiger proslavlja pogodak

Fudbaleri Real Madrida su savladali Majorku 1:0 (0:0) u 19. kolu španske La Lige. Iako je Predrag Rajković izuzetno branio na "Santjago Bernabeu", pogodak Antonia Ridigera je poništio sve njegove intervencije.

"Kraljevski klub" je otvorio meč izuzetno dominantno, ali je Rajković čuvao gol gostiju sjajnim odbranama. Vinisijus je imao dve odlične prilike da savlada sprskog čuvara mreže, dok je Majorka uzvratila šansom Antonija Sančeza koji je pogodio prečku. Ipak, prvo poluvreme je završeno bez pogodaka.

Nakon pauze, ekipa Karla Anćelotija nije bila toliko opasna koliko i na startu utakmice. Tek nakon 65. minuta je domaćin ozbiljnije krenuo da preti. Ređale su se šanse, a Rajković nije mogao ništa nakon kornera Luke Modrića u 78. minutu. Na centaršut hrvatskog reprezentativca je naleteo Ridiger koji je smestio loptu u mrežu Majorke. 

U drugom meču u istom terminu, Selta je savladala Real Betis u izuzetno zanimljivom meču.

Znatno zanimljivije prvo poluvreme viđeno je u Galiciji nego u Madridu. Već nakon šest minuta gosti iz Andaluzije su vodili pogotkom Aitora Ruibala. U ulozi asistenta se našao, ko drugi nego Isko koji je nedavno produžio ugovor sa Betisom. Ipak, vođstvo tima Manuela Pelegrija bilo je kratkog daha. Neopreznost Borhe Iglesisa je donela penal domaćinu, a precizan sa "bele tačke" je bio Jago Aspas u 16. minutu.

U drugom poluvremenu ekipa sa "Balaidosa" je bila konkretnija iako je posed lopte bio značajno na strani rivala. Domaći navijači su mislili da je nagrada za to stigla u 85. minutu, ali je VAR soba reagovala i poništila gol Jorgena Strand Larsena. Međutim, usledio je fantastičan kontranapad Selte u 96. minutu koji je Viliot Svedberg kruniosa pogotkom za pobedu domaćina.

La Liga, 19. kolo

utorak

Hetafe – Rajo Valjekano 0:2 (0:1)
/Kameljo 45+1, 47/

Real Sosijedad – Aleves 1:1 (0:0)
/Zubimendi 90+7 - Rioha 76/

Valensija – Viljareal 3:1 (2:0)
/Jaremčuk 4, Pepelu 27, 57 - Moreno 73/

sreda

Granada – Kadiz 2:0 (1:0)
/Uzunu 22, Saragosa 70/

Selta – Betis 2:1 (0:1)
/Aspas 16, Svedberg 96 - Ruibal 6/

Real Madrid – Majorka 1:0 (0:0)
/Ridiger 78/

Đirona – Atletiko Madrid 21.30 (Arena 1 Premium)

četvrtak

Osasuna – Almerija 17.00 (Arena 1 Premium)
Sevilja – Atletik Bilbao 19.15 (Arena 1 Premium)
Las Palmas – Barselona 21.30 (Arena 1 Premium)

 

Standings provided by Sofascore