La Liga

Džud Belingem ne igra protiv Lajpciga: Englez pauzira tri nedelje zbog povrede

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

11.02.2024 13:30
Džud Belingem Tanjug/AP Photo/Bernat Armangue
Džud Belingem

Sa dva pogotka, Džud Belingem je bio jedan od najzalsužnijih za veliki trijumf Real Madrida nad Đironom (4:0), ali se na tom susretu i teže povredio.

Naime, reprzentativac Engleske je u 57. minutu meča protiv tima iz Katalonije moro da napusti igru, a nakon detaljnih lekarskih analiza je utvrđeno da će sa terena odsustvoivati duže vreme.

"Nakon urađenih testova koje je sprovela medicinska služba našeg kluba ustanovljeno je da Džud Belingem doživeo povredu članka i da će morati da miruje", saopšteno je iz Real Madrida.

Iako na stadionu "Santjago Bernabeu" to ne žele da potrvde, mediji u Španiji spekulišu da ga očekuej pauza od oko dvadesetak dana.

To praktično znači da će Belingem propustiti prvi meč osmine finala Lige šampiona protiv Lajpciga, kao i prvenstvene mečeve protv Rajo Valjekana, Sevilje i Valensije.

Pojedini mediji tvrde da bi reprezentativac Engleske trebalo da bude spreman za revanš meč protiv nemačkog tima koji je na programu 6. marta.

Inače, prvotimac Real Madrida je ove sezone postigao 20 golova za lidera španskog prvenstva i upisao osam asistencija na 29 mečeva, a trener Karlo Anćeloti ga je nazvao drugim najboljim igačem na svetu, odmah posle Brazilca Vinisijusa.