La Liga

Real ima najbolje igrače na svetu, a Vinisijus je broj jedan: Karlo Anćeloti nahvalio prvotimce Reala

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

11.02.2024 12:15
Vinisijus Žunior proslavlja gol protiv Đirone Tanjug/AP Photo/Manu Fernandez
Vinisijus Žunior proslavlja gol protiv Đirone

Kada Vinisijus Žunior igra onako kako ume, onda na svetu ne postoji nijedan fudbaler bolji od njega, a svih prvih šest mesta na toj listi zauzimaju igrači Real Madrida, kaže trener španskog tima, Karlo Anćeloti.

Brazilac je u utakmici 24. kola La Lige postigao jedan, a namestio dva gola za svoj tim u duelu protiv Đirone, od koje Madriđani kao lideri na tabeli imaju sada pet bodova više.

Čini se daje ovim trijumfom Reala raspršen san Katalonaca o osvajanju šampionske titule i timu sa stadiona "Santjago Bernabeu" je otvoren put ka osvahanju šampionskog pehara, mada daleko od toga da je još sve gotovo, ali Anćeloti smatra da on ima najbolje igrače, na u Španiji, nego na svetu.

"Ukoliko on odigra kako ume, ne postoji bolji fudbler na svetu od Vinijisusa, a odmah iza njega je Džud Belingem i ja sam sresrećan što ih obojicu imam u timu. Odigrali su sjajno protiv Đirone, kao uostalom i ceo tim, ostvarili smo pobedu i svi smo zadovljni zbog toga", rekao je Italijan.

Kada je već počeo da nabraja najbolje igrače na svetu, Anćeloti se nije zaustavio samo na dvojici prvotimaca Reala, već su, po njegovom mišljenju, na rang listi i naredna četiri mesta rezervisana za njegove igrače.

"Treći na listi najboljih igrača na svetu je Rodrigo, četvrti je Toni Kros, peti Valverde, a na šestom mestu je Kamavinga. On njih nema boljih."

Real Madrdi trenutno ima 61 bod u španskoj La Ligi, Đirona je druga sa 56, a Barselona treća sa 50 osvojenih bodova, ali i utakmicom manje.

Uzt to, Mariđani su i u Ligi šampiona ostavili sjajan utisak u grupnoj fazui, pa će se u utork, 13. februara u osmini finala sastati protiv Lajpciga u gostima, tako da i ne čudi što iskusni Italijan ima toliko visoko mišljenje o svojim igračima.