La Liga

Real primio samo 11 golova u prvih 19 kola La Lige: Poslednji put kad se to desilo Madriđani su bili šampioni

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

04.01.2024 10:37
Džud Belingem Tanjug/AP Photo/Bernat Armangue
Džud Belingem

Fudbaleri Real Madrda savladali su Majorku u 19. kolu španske La Lige i tom prilikom izjednačili stari klupski rekord koji nagoveštava da bi ove sezone mogli da osvoje šampionsku titulu.

Naime, klub iz glavnog grada Španije je u dosadašnjem delu sezone primio samo 11 golova, a identičan učinak je imao i u sezoni 1961/62.

 

 

Te godine, "kraljevski klub je osvojio šampionsku titulu, pa se na stadionu "Santjago Bernabeu" nadaju da bi istorija mogla da se ponovi i na kraju tekućeg šampionata.

Uz to, tradicija kaže da je sedam od devet klubova koji su primili 11 ili manje golova u prvih 19 kola uspevali da osvoje šampionsku titulu.

Real Madrid u ovom trenutku ima 48 osvojenih bodova, koliko i Đirona na drugom mestu, što je 10 više od trećeplasiranog Atletiko Madrida i bBarselne koja je na četvrtom mestu.

"Nisam znao za taj podatak, ali iskreno i ne volim da se obazirem na takve stvari. Real Madrid je najveći klub na svetu, ovde se pobede podrazumevaju i ništa drugo osim trijumfa nas ne zanima. Želim da moji igrači nastave u ovom ritmu i da budu potpuno fokusirani na svakoj utakmici", rekao je posle meča trener Real Madrida, Karlo Anćeloti i dodao:

"Pred nama je još mnogo utakmica i nadma se da ćemo uspeti da obradujemo naše navijače. Srećan sam što u timu imam kvalitetne igrače koji mogu da odgovore svim obavezama i nema potrebe da se pojačavamo u zimskom prelaznom roku po svaku cenu. Ali, ako uspemo da da pronađemo igrača koji se uklapa u naš sistem, nećemo se dvoumiti da li da ga dovedemo".