La Liga

Belingem je čudo od igrača: Ostvario je "dabl-dabl" učinak ove sezone

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

01.04.2024 09:25
Džud Belingem na meču protiv Atletika Tanjug/AP Photo/M. Gracia Jimenez
Džud Belingem na meču protiv Atletika

Engleski reprezentazivac, Džud Belingem potpuno se adaptirao na igranje u španskoj LA ligi i u ovom trentuku je najbolji fudbaler ovog takmičenja.

Prvtimac Real Madrida je na susretu 30. kola elitnog ranga španskog fudbala protiv Atletko Bilbaoa uspeo da upiše asistenciju prilikom drugog gola koji je postigao Rodrigo, što je njegova 10. u sezoni.

Brelingem je tim učinkom postao prvi fudbaler u Španiji ove sezone koji je uspeo da ostvari svojevrstan "dabl-dabl" učinak, odnosno da ima dvocifren broj pogodaka i asistencija.

 

 

Uz to, Englez je u svim takmičenjiam u ovoj sezoni, kako za klub tako za reprezentaciju postigao 21 gol i upisao 10 uspešnih dodavanja, što je još jedan parametar koji ukazuje da igra u fantastičnoj formi.

Treba, takođe, imati na umu da Belingem ima tek 20 godina, a da je pre meča sa Atletikom bio povređen zbog čega je propustio četiri od poslednjih sedam utakmica Madriđana.

Real Madrid se sa nova tri boda osvojena protiv Atletika učvrstio na liderskoj poziciji na tabeli LA Lige i trenutno ih ima 75, što je osam više od drugoplasirane Barselone.