La Liga

Naš cilj je Evropa, a ne titula šampiona: Trener Đirone ne leti visoko nakon uspeha svog kluba

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

04.01.2024 11:06
Fudbaleri Đirone Tanjug/AP Photo/Joan Monfort
Fudbaleri Đirone

Ono što rade fudbaleri Đirone ove sezone u španskoj La Ligi neodoljivo podseća na uspeh Lestera iz 2016. godine kad je osvojio titulu u Premijer ligi Engleske.

Katalonski klub nakon trijumfa nad Atletiko Madridom ima čak 15 pobeda uz tri remija i samo jedan poraz, što ga uz Real Madrid sa identičnim skorom čini najuspešnijim timom u ligi.

Svetski mediji polako pričaju o tome kako bi Đirona mogla i da osvoji šampionsku titulu, ali trener Migel Sančez, koji bi mogao da preuzme Njukasl, ne dozvoljava da njegov igrači upadnu u euforiju.

"Osvajanje šampionske titule nije nešto što je naš realan cilj. Mi želimo da izborimo plasman u Evropu i ostvarimo istorijski uspeh. Moji igrači iz utakmice u utakmicu pokazuju mentalnu snagu, bore se sa velikim klubovima, ali ako ćemo da budemo iskreni do kraja, teško ćemo uspeti da se takmičimo sa klubom kakav je Real Madrid. Zato i kažem da osvajanje titule nije nešto o čemu razmišljamo u ovom trenutku", rekao je Sančez.

Poslednji tim na tabeli španske La lige koji u ovom trenutku ne bi išao u Evropu je Betis koji zauzima sedmu poziciju i klub iz Sevilje ima čak 20 bodova manje od Đirone.

"Rano je za kalkulacije. Ukoliko želimo da pričamo o eventualnom plasmanu u Ligu šampiona onda treba da sačekamo poslednjih deset utakmica u prvenstvu i vidimo kakav će biti raspored na tabeli. Meni je drago što u ekipi imam igrače kojima na licu vidim da su spremni da pišu najlepše stranice klupske istorije i zajedno ćemo se truditi da u tome uspemo", rekao je Sančez.