NBA

Problem za šampione - Džamal Marej upitan za sedmi meč protiv Minesote?

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

18.05.2024 11:20
Džamal Marej teško podneo poraz protiv Minesote u Mineapolisu Tanjug/AP Photo/Jack Dempsey
Džamal Marej teško podneo poraz protiv Minesote u Mineapolisu

Dva dana uoči poslednje i odlučujuće utakmice serije između Denvera i Minesote, navijače franšize iz Kolorada dočekala je nepovoljna vest - Džamal Marej upitan je za sedmi meč zbog povrede lakta!

Reprezentativac Kanade i druga violina Nagetsa povredio se u prošloj utakmici tokom duela sa Rudijem Goberom, kada je Minesota, blago rečeno, na dominantan način savladala aktuelne šampione i izjednačila rezultat u seriji.

Džamal Marej je prilikom jednog prodora ka košu povredio lakat, čemu, donekle, i možemo prepisati očajnu partiju, tokom koje je postigao svega 10 poena, uz 4/18 šut iz igre. A, sada je pitanje hoće li se oporaviti za meč u kojem se odlučuje sezona.

"Nadam se da ću biti spreman, zbog našeg tima. U prošloj utakmici nisam ulazio u svoj ritam, očigledno sam bio potreban mom timu tako da sam razočaran u sebe jer nisam bio u mogućnosti da pružim pravu partiju"", rekao je bojažljivo Marej kada je upitan o svom stanju.

Plejmejker Nagetsa verovatno će ponovo biti stavljen na "listu upitnih", kao i u većini utakmica plej-ofa ove sezone. Već je odavno poznato da je Kanađanin sklon povredama i da se mučio sa listom i brojim problemima tokom prošlih sezona, kada je i doživeo tešku povredu kolena.

Džamal Marej ove sezone u plej-ofu beleži 19.3 poena (39 odsto šut iz igre), uz 4.5 skokova i 5.8 asistencija.

Pobednik serije sastaće sa boljim iz duela Dalasa i Oklahome, gde vođstvo za sada ima franšiza iz Teksasa - 3:2.

Utakmica Denvera i Minesote na programu je u noći između nedelje i ponedeljka od 02:00 časa uz direktan prenos na Areni 1 Premium.