La Liga

Problemi za Anćelotija: Real Madrid bez štopera u timu igra protiv Đirone

komentari (0)

Autor: Aleksa Janković

10.02.2024 16:13
Trener Real Madrida, Karlo Anćeloti Tanjug/AP Photo/Jose Breton
Trener Real Madrida, Karlo Anćeloti

Fudbaleri Real Madrida će dočekati Đironu od 18.30 (TV Arena 1 Premium), a Karlo Anćeloti neće imati nijednog štopera na raspolaganju za taj meč. Biće ovo utakmica od izuzetnog značaja za obe ekipe jer je u pitanju duel dva prvoplasirana tima na tabeli La Lige.

Očekivalo se da će Antonio Ridiger biti u protokolu za današnji meč, ali je u poslednjim trenucima odlučeno da Nemac ipak nije spreman te će "kraljevski klub" protiv ekipe iz Katalonije igrati bez pravog štopera.

 

 

Isti slučaj je bio i prethodnog vikenda kada je Real Madrid dočekao gradskog rivala, Atletiko. Dani Karvahal i Načo Fernandez su zauzeli mesta centralnih defanzivaca u duelu sa "jorgandžijama". Iako su odradili korektan posao, tim Čola Simeonea je stigao do boda pogotkom Markusa Ljorentea u 93. minutu.

Madridski mediji tvrde da će današnju utakmicu na poziciji štopera započeti Karvahal i Oreljan Čuameni. Bekovske pozicije će pokriti Lukas Vaskez i Ferlan Mendi.

Podsetimo se, već od ranije su povređeni David Alaba i Eder Militao. Austrijanac i Brazalic su zadobili teške povrede ligamenata i nije poznato kada će se tačno vratiti. To je ostavilo Anćelotija samo sa Ridigerom kao centralnim defanzivcem, ali ni on neće biti spreman za duel sa Đironom.