Novak Djoković

Šaljivi Novak pred duel sa Đereom na US Openu: Želim mu sve najbolje, osim u narednom meču, očigledno!

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

31.08.2023 10:40
Šaljivi Novak pred duel sa Đereom na US Openu: Želim mu sve najbolje, osim u narednom meču, očigledno! Tanjug/AP Photo/Frank Franklin II

Novak Đoković plasirao se u treće kolo US Opena posle ubedljive pobede nad Zapateom Miraljesom, a u narednoj rundi, po drugi put u karijeri, odmeriće snage sa Laslom Đerom.

Laslo Đere bio je slobodan u prvom kolu, a na startu turnira bio je bolji od Uga Gastona iz Francuske, 99. igrača sveta. Srpski teniser slavio je u tri seta posle svega sat i po vremena borbe, a sada mu predstoji najveći izazov na turniru. Đere i Novak sastali su se jednom u karijeri. Bilo je to na prošlogodišnjem Serbia Openu, gde je Đoković slavio sa 2:1 i to tek nakon dva taj brejka (2:6, 7:6, 7:6).

A, evo šta je imao Novak da kaže pred novi duel sa saigračem iz reprezentacije...

"Mislim da igra najbolji tenis sada na betonu, u odličnoj je formi. Sjajno je za Srbiju da imaju tenisere u trećoj rundi. On je jedan od najvrednijih, zajedno radimo u teretani, tu smo u svlačionici. Stvarno je veliki radnik, brine o svom telu, a rezultati svakako dolazi igračima kao što je on, to su radnici i ratnici. Šljaka je svakako njegova omiljena podloga, ali napreduje i na betonu. Fizički je veoma spreman, moraću dobro da se pripremim za taj meč", rekao je Novak.

Dodao je i da je momak iz Sente sjajna osoba.

"Imao jedosta nedaća sa porodicom i svime. Sjajan momak, bavi se samo svojim stvarima. Veoma je posvećen igri. Volim ga kao čoveka i igrača. Znamo se dobro jer dolazimo iz iste zemlje, igramo u Dejvis kupu. Imamo velike nade da možemo nešto da uradimo sa reprezentacijom. Želim mu sve najbolje, osim u narednom meču, očigledno!", rekao je šaljivo Đoković.

Poseban je osećaj kada igraš protiv zemljaka.

"Ne može da se predvidi i da se garantuje kakav će ishod biti. Drugačiji je osećaj kada igram protiv nekog iz Srbije. Laci je smiren i tih, izuzetno posvećen ovom sportu, vredan, jako puno radi. Rezultati koji dolaze su nešto što se očekuje na profesionalizam. Dobra je da smo u formi pred Dejvis kup, igraćemo zajedno i na raspolaganju smo selektoru. Raduje me što je u formi kao reprezentativca, ali kao individualac, poseban je osećaj kada igraš protiv zemljaka. U mojoj glavi ne menja ništa, dobro se poznajemo, analiziraću pa ću gledati kako dalje", zaključio je Novak.

Njihov duel je na programu sutra od 17 časova.