Premijer liga

Ederson ozbiljnije povređen: Mančester siti završava sezonu sa Štefanom Ortegom na golu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

17.05.2024 10:00
Golman Mančester sitija, Štefan Ortega i Pep Gvardila Tanjug/AP Photo/Ian Walton
Golman Mančester sitija, Štefan Ortega i Pep Gvardila

Golman Mančester sitija, Ederson će propustiti ostatak sezone jer je na utakmici protiv Totenhema doživeo povredu. U pitanju je fraktura očne duplje, a povreda je posledica sudara sa Kristijanom Romerom.

Lekarska ekipa Mančester sitija je odmah reagovala i signalizirala klupi izmenu. Iako je Ederson došao sebi nakon toga, "građani" nisu želeli da riziku, te je umesto njega ušao Štefan Ortega. Ipak, Brazilac je bio vidno nezadovoljan izmenom u 69. minutu.

Nakon utakmice utvrđeno je da je povreda ozbiljnije prirode, te je verovatno bolje što je Ederson napustio teren tada. Brazillski golman će propustiti ostatak sezone zbog povrede očne duplje, te će Ortega braniti u poslednjem kolu Premijer lige i finalu FA kupa protiv Mančester junajteda.

 

 

Upravo je Ortega do kraja utakmice sa Totenhemom izrastao u heroja plavog dela Mančestera. Prilikom vođstva 1:0, Siti je izgubio loptu na polovini terena i usledila je kontra. Hjun Min Son je imao situaciju jedan na jedan sa nemačkim čuvarom mreže, ali je Ortega upisao odličnu intervenciju i sačuvao prednost svog tima.

Na kraju su izabranici Pepa Gvardiole slavili 2:0 protiv Totenhema i tako preuzeli prvo mesto pred poslednje kolo Premijer lige. Arsenal se trenutno nalazi na drugom mestu sa dva boda manje i Mančester siti će pobedom protiv Vest Hema osigurati četvrtu uzastopnu titulu šampiona Engleske.

Poslednje kolo Premijer lige je na programu u nedelju od 17 časova, a sve mečeve ćete moći da ispratite na kanalima TV Arena sport.