Premijer liga

Ederson propušta završnicu sezone: Horor povreda ga košta finala FA Kupa

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

16.05.2024 16:18
Golman Mančester sitija, Ederson Guliver / AP Photo/Kin Cheung
Golman Mančester sitija, Ederson

Čuvar mreže Mančester sitija, Ederson, biće prinuđen da propusti kraj takmičarske godine usled teške povrede zadobijene na meču sa Totenhemom. Iako su "građani" odneli pobedu (2:0), koja im je praktično osigurala novu titulu šampiona Premijer lige, utakmicu na golu dovršio Stefan Ortega, s obzirom da je Brazilac morao da napusti igru posle sudara sa Kristijanom Romerom. 

Fascinantna je činjenica da Ederson i pored evidentno teškog udarca kolenom u glavu, nije odmah napustio igru, već je nekoliko minuta nastavio da stoji na golu. Mnogi su iskritikovali Siti i Pepa Gvardiolu zbog ovog poteza, a sigurno je da javno mnjenje neće smiriti činjenica da Brazilac ima naprslinu ispod desnog oka. 

Guliver / AP Photo/Kin Cheung

Ederson na travi, posle sudara sa Romerom

Teško je kriviti medicinsko osoblje klupa. Nekadašnji golman Benfike je zahtevao da ostane u igri, ali kada je primećen otok ispod oka, stručnjaci su urgirali na izmenu, sumnjajući da je u pitanju potres mozga. Srećom, pretpostavka se ispostavila kao pogrešna, za razliku od izmene, s obzirom da je Ortega imao neke neverovatne odbrane u završnim minutima meča, ukljućujući i odbranjen zicer Hju-Ming Sona. 

U svakom slučaju, golman "građana" će propustiti okršaj sa Vest Hemom u nedelju, na kojoj bi ekipa morala da overi titulu prvaka Engleske, ali i finale FA kupa, koje će Siti odigrati protiv gradskog rivala, Mančester Junajteda. 

Mečeve Premijer lige možete ispratiti na kanalima Arena Sport. 

 

Standings provided by Sofascore