Superliga Srbije

Mozzart Bet Superliga Srbije na TV Arena sport: Partizan i Čukarički pod rezultatskim moranjem

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

17.05.2024 10:22
detalj s poslednjeg meča Čukaričkog i Partizana, današnji joj važniji MN Press
detalj s poslednjeg meča Čukaričkog i Partizana, današnji joj važniji

Uprkos seriji očajnih rezultata u plej-ofu Mozzart Bet Superlige Srbije, fudbaleri Partizana još drže drugo mesto na tabeli i na vidiku imaju kvalifikacije za Ligu šampiona, ali ih TSC toliko pritiska da su crno-belima pitanje "života i smrti" meč sa Čukaričkim (18.30, TV Arena 1 Premium) i utakmica protiv Radničkog 1923. (25.maj). Ni njihov prvi od preostalih rivala nije u zavidnijoj situaciji, obzirom na to da se grčevito bori za priliku da se bori za Ligu konferencije. 

"Mali" beogradski derbi i bez toga bi privukao pažnju, kao što je to slučaj godinama unazad, a sada je još intrigantniji za javnost i, pre svega, rezultatski i psihološki zahtevniji za same aktere. Pritisak je veliki, a prostora za manevar nema, pa valja očekivati da sve pršti od "trke i tuče" na Banovom brdu. 

"Ovo je jedno od finala, kao i prethodnih pet utakmica, koje su za nas bile finala. Idemo da igramo protiv ekipe koja ima pozitivniji skor u odnosu na nas u poslednje vreme. Izgubili smo od njih dva puta prošle sezone, pa smo završili na četvrtom mestu. Ove utakmice su nam bitne i biće nam teško na Brdu koliko mi dozvolimo da nam bude teško. Igramo protiv disciplinovane i dobre ekipe, ali verujem da možemo da napravimo rezultat", izjavio je dan uoči gostovanja Albert Nađ, koji je na trenerskoj klupi Partizana u finišu sezone zamenio smenjenog Igora Duljaja, a sada želi da se domaćinu revanšira za bolna i neretko kobna "oduzimanja" bodova poslednjih sezona.

 

 

U poslednjem kolu regularnog dela prvenstva, Čukarički je slavio golom u zadnjem minutu nadoknade (3:2), što dodatno motiviše i hrabri "brđane" pred zadnji sezonski megdan sa timom sa Topčiderskog brda.

"Ne verujem da ćemo odigrati istu utakmicu kao što je to bio slučaj pre mesec dana. Uostalom, svaki meč je priča za sebe, tako će biti i ovoga puta. Svakako da ćemo imati svoje principe igre, ali i Partizan poseduje ekstra kvalitet, a ponekad igrate onoliko koliko vam rival dozvoli. Teško je predvideti kako će se odvijati utakmica, ali je vrlo bitno da imamo odgovor na svaku situaciju... Partizan jeste promenio trenera, ali Albert Nađ je sa mesta pomoćnika došao na poziciju šefa struke. Dugo je u sistemu Partizana, zna kako ovaj tim funkcioniše, zna kako ekipa diše, igrači ga poznaju i verujem da su sa te strane okolnosti vrlo slične", mišljenja je strateg Čukaričkog, Goran Stanić.

Partizan je u prethodnoj rundi SLS prekinuo negativan niz, pobedom protiv lučanske Mladosti (3:0), dok je njegov rival izgubio duel sa TSC-om (0:2). Njegov pomenuti "dželat" takođe danas izlazi na teren, a zanimaju ga samo tri boda protiv lučanske Mladosti (18.30, A2P), jer ekipa Žarka Lazetića jedino tako može da se nada da će navijači kluba Bačke Topole i ovog leta gledati svoje ljubimce u bitkama za elitno evropsko takmičenje. 

Mozzart Bet Supeliga Srbije, 6. kolo plej-ofa

četvrtak

Radnički 1923 - Vojvodina 0:0 

Napredak - Crvena zvezda 0:4 (0:3)
/Knežević 8, Sremčević 42, 68, Katai 45+1/ 

petak

Mladost - TSC 18.30 (A2P)
Čukarički - Partizan 18.30 (A1P)

 

Standings provided by Sofascore