Serija A

Serija A na TV Arena sport: Fiorentina i Napoli opterećeni evropskom računicom

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

17.05.2024 11:16
fudbaleri Fiorentine i Napolija, pred važan međusobni duel u borbi za Evropu Guliver/AP Photo
fudbaleri Fiorentine i Napolija, pred važan međusobni duel u borbi za Evropu

Prvi meč pretposlednjeg kola fudbalskog prvenstva Italije igra se večeras u Firenci, gde tamošnja Fiorentina i Napoli biju veliku bitku za međunarodnu scenu (20.45, TV Arena 1 Premium). 

"Viola" još od 2018. godine nije slavila kod kuće, kada joj u goste dođu Napolitanci, ali ne bi trebalo da sputavajuće da utiče na voljni momenat srpskog reprezentativca Nikole Milenkovića i društva, jer u teoriji nisu još izgubili sve šanse za izlazak u Ligu Evrope.

To što su vrlo blizu Lige konferencije ne znači da neće dati sve od sebe da u ovoj i zadnjoj rundi protiv Kaljarija, kao i u zaostalom meču sa Atalantom, odu stepenik više, do drugog po jačini UEFA klupskog takmičenja.

Premda je tim Vinćenca Italiana glavom, verovatno, već u finalu Lige konferencije sa Olimpijakosom (29. maj, Atina), gde će imati priliku da uzme drugi trofej u svojim analima, posle slavlja u ključnom meču Kupa kupova 1961. godine.

"Ljubičastima" na ruku ide njihova trenutna solidna forma, jer imaju samo jedan poraz u poslednjih pet kola SEA, za razliku od Napolijevog posta dugog više od mesec dana. Pa, opet, treba očekivati da će ražalovani šampion probati da završi tu crnu seriju i u "minut do 12" dokopa se makar trećerazrednog evropskog takmičanja.

S revanšističkom ambicijom, jer ga je Fiorentina u oktobru do nogu na njegovom stadionu "Dijego Armando Maradona" (1:3), zadavši jedan od brojnih bolnih udaraca u grudi i glavu sunovraćenog prvaka. 

Serija A, 37. kolo

petak

Fiorentina - Napoli 20.45 (A1P)

subota

Leće - Atalanta 18.00 (A1P)

Torino - Milan 20.45 (A1P)

nedelja

Sasuolo - Kaljari 12.30 (A2P)

Monca - Frosinone 15.00 (A3P)

Udineze - Empoli 15.00 (A2P)

Inter - Lacio 18.00 (AS2)

Roma - Đenova 20.45 (AS2)

ponedeljak 

Sasuolo - Verona 18.30

Bolonja - Juventus 20.45

 

 

Standings provided by Sofascore