Novak Djoković

Đoković ostao i u užem izboru za duel sa Španijom: Troicki i Valensija čekaju kralja tenisa

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

14.08.2023 15:45
Đoković ostao i u užem izboru za duel sa Španijom: Troicki i Valensija čekaju kralja tenisa MN Press

Muška teniska selekcija Srbije igraće od 12. do 17. septembra u grupnoj fazi Svetske grupe Dejvis kupa, što je više nego dovoljno vremena za pripremu za derbi okršaj sa Španijom i ostalim rivalima u Valensiji, ali su selektori bili u obavezi da Međunarodnoj teniskoj federaciji već sada prijave uži izbor imena potencijalnih učesnika, a naš Viktor Troicki je u isti uvrstio i Novaka Đokovića. 

Nadajući se da će najbolji teniser sveta svih vremena zdrav i prav dočekati kraj mini američke turneje, odnosno da će fizički i mentalno biti spreman da, nakon Mastersa u Sinsinatiju i Grend slema u Njujorku, održi javno datu reč da će se ove sezone vratiti pod državnu zastavu. 

Bivši teniser i osvajač svetske krune sa ekipom koju je i tada predvodio vlasnik 23 titule sa turnira serije 2.000, na spisak je uvrstio i Lasla Đerea (34. na ATP listi), Miomira Kecmanovića (41), Dušana Lajovića (66) i Hamada međedovića (144). Dakle, sve najjače srpske adute, koje na Pirinejima čekaju mečevi protiv Južne Koreje (12. septembra), Španije (15) i Češke (16).  

Troicki ima pravo da promeni tri igrača uoči samog takmičenja, a osim u Valensiji mečevi grupne faze biće organizovani u Bolonji, Mančesteru i splitu. Finalni turnir u kome će učestvovati osam selekcija iz grupnih faza biće održan u Malagi od 21. do 26. novembra 2023.