Novak Djoković

Srbija u podne kreće u borbu za finale Dejvis kupa: Italijani prva prepreka

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

25.11.2023 10:45
Srbija u podne kreće u borbu za finale Dejvis kupa: Italijani prva prepreka Tanjug/AP Photo/Manu Fernandez

Teniska reprezentacija Srbije od 12 sati igra polufinale Dejvis kupa u Malagi, gde će snage odmeriti sa selekcijom Italije. A, ukoliko "orlovi" pobede "azure" u borbi za svetski tron sastaće se sa Australijom, koja je prethodno bila bolja od Finske.

Iako se još uvek ne zna koga će selektor Viktor Troicki poslati na teren protiv Italijana, očekuje se da će Novaku Đokoviću pripasti čast da igra u singlu protiv Janika Sinera. Inače glavne zvezde italijanske reprezentacije i četvrti teniser sveta.

Njih dvojica sastali su se pet puta tokom karijere, dok će im ovo biti treći okršaj u poslednjih 15 dana. A, statistika je na strani Srbina, koji vodi u međusobnim duelima sa 4:1. Jedini put Novak je izgubio od Sinera u grupnoj fazi Završnog mastersa u Torinu, da bi ga na istom takmičenju, svega nekoliko dana kasnije, Đoković pobedio u borbi za titulu.

Prethodno su se sastali u polufinalu Vimbldona prošle godine, kao i u četvrtfinalu istog takmičenja 2022, a prvi meč odigrali su u osmini finala mastersa u Monte Karlu pre dve sezone.

Finale Dejvis kupa zakazano je za 26. novembar.