Novak Djoković

Međedović se razboleo, propušta duel sa Slovačkom: Selekor Dejvis kup reprezentacije Srbije pozvao momka od 16 godina

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

30.01.2024 08:26
Hamad Međedović MN Press
Hamad Međedović

Selektor Dejvis kup reprezentacije Srbije, Viktor Troicki izjavio je da mladi teniser Hamad Međedović neće igrati protiv Slovačke u kvalifikacionom duelu za grupnu fazu ovog takmičenja, koji je zakazan za 2. i 3. februar u Kraljevu.

Razlog izostanka talentovanog tenisera su zdravstveni problemi, a naravno, meč protiv Slovaka u dogooru sa selekorom će propustiti i najbolji tensier sveta Novak Đoković koji je odlučio da ne igra zvanične mečeve do početka marta, odnosno turnira u Indijan Velsu.

"Hamad je prehlađen, neće konkurisati za sastav Srbije protiv Slovačke", istakao je selektor Troicki na konferenciji za novinare.

 

 

Prvi trenažni dan Dejvis kup tim odradio je u sastavu Laslo Đere, Dušan Lajović, Miomir Kecmanović i Nikola Ćaćić, koji su spremni da pobedom započnu učešće u Dejvis kupu.

"Pozivamo teniske zaljubljenike iz Srbije da nas podrže u Kraljevu 2. i 3. februara, jer smo posle punih pet godina ponovo u Srbiji", pozvao je navijače Laslo Đere.

Kako se ukazalo otvoreno mesto posle izostanka Hamada Međedovića selektor Viktor Troicki pozvao je kao sparing partnera, juniorskog reprezentativca Srbije, Ognjena Milića (16), koji se priključio nacinalnom timu.

Ulaznice za meč protiv Slovačke puštene su u prodaju i njihova cena je 500 dinara po takmičarskom danu, a iz Teniskog saveza Srbije očekuju da će tribine Sportskog centra "ibar" u Kraljevu biti ispunjene do poslednjeg mesta i da će srpski teniseri imati sjajnu podršku na putu do grupne faze Dejvis kupa u kojem imaju šampionske ambicije.